Paluu luonnolliseen / Return to natural colour

Enpä uskonut, että tämä päivä joskus koittaisi. Nyt on nimittäin niin, että lakkasin värjäämästä hiuksiani. Katsokaatten, Evil Dressmakerin luonnollinen kuontalon sävy! Tätä ihmettä ei juurikaan ole nähty sitten kasarin. Jotenkin tässä nyt kävi vain niin, että halusin ensin vähentää keinotekoisten hiusvärien rasitusta vaihtamalla hennaan. Sitten kun tajusin, että henna ei oikein sovikaan yhteen permanenttiaineiden kanssa, lopetin senkin. Olen viimeksi värjännyt hiuksia yli vuosi sitten. Haluamieni vintagekampausten vuoksi permanentti on jokseenkin pakollinen. Ilman pohjalla olevaa permanenttia piikkisuora hiuslaatuni on aika mahdoton käsitellä. Siinä pysyvät kiharat maksimissaan noin puoli päivää jos pohjalla ei ole permistä. Kostealla säällä kiharoiden kesto on puoli tuntia. Siitä todisteena tuo Sami Pesosen ottama potretti. Kotoa lähteissä hiukset olivat näteillä kampalaineilla ja kiharoilla. Sateisessa kelissä studiolle päästessä eivät enää niinkään. En hirveästi ole tätä kuusi vuotta vanhaa kuvaa missään jakanut koska kampaus on ihan totaalisen epäonnistunut lässähdys. Permiskin suoristuu tässä päässä pesujen välissä piikkisuoraksi.

Kävin pari viikkoa sitten kampaajalla uusimassa permanenttia. Edellisestä olikin jo aivan liian pitkä aika. Nyt kun hennakin alkaa olemaan muisto vain, eihän tämä oma väri oikeastaan näytä yhtään pöljemmältä. Tosin se alkaa vähitellen tästä jo muuttua vaaleammaksi, harmaita nimittäin puskee sieltä täältä. En malta odottaa että se on kokonaan harmaa!

I never thought this day would come. I mean, I stopped dyeing my hair. Behold, the natural hair colour of Evil Dressmaker! This wonder hasn’t really been seen much since the Eighties. Somehow it just turned so, that first I wanted to reduce the chemical load of hair dye. So I swapped for henna. Then I realized that henna doesn’t work with permanent curl chemicals, so I stopped using henna too. Last time I dyed my hair over a year ago. The vintage do’s that I covet so much, require my hair to have permanent curls. Without the permanent treatment, my hair is very straight and stiff. Without the permanent as a base, curls don’t hold more than half a day. If weather is quite damp, they last about half an hour. As a proof, check that photo by Sami Pesonen. When I left home, my hair was on quite pretty waves and curls. It was raining, so when I arrived to the studios, curls-be-gone. I haven’t really shared this six years old photo anywhere, because the hairdo is so complete failure. On my hair even the perm curls get straight between the washes.

Couple weeks ago I had the hairdressers appointment to redo the perm. It was way overdue. Now when the henna colour is just a faint memory, my natural hair colour doesn’t look too bad. All though it is starting to turn lighter, gray is invading my head slowly. I can’t wait till it’s completely gray!

Päivä permanentin jälkeen. Enää latvoissa on vähän hennaa. /
Day after the permanent. There is only little bit of henna left at the ends.

Photo by Sami Pesonen
Älä käytä ilman lupaa. / Do not use without permission.

3 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Luonnollinen hiusvärisi näyttää oikein hyvältä :). Ja tuo potretti on upea, vaikka tukka olisikin hiukan lässähtänyt. Kun ei tiedä millainen kampaus oli ennen sadetta, se näyttää oikein hyvältä noinkin. Älä siis suotta piilottele hienoa kuvaa!

 2. Elina says:

  Kuinka ollakaan, ne luonnolliset hiusvärit näyttävät usein aika hyviltä, sopivat silmien ja ihon sävyihin! Minä lopetin värjäämisen alun perin rahapulassa jo kymmenisen vuotta sitten, nyt olen viihtynyt tylsän tuhkanruskeana ja vielä odottelen ensimmäisiä harmaita.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos. Niin, ei se varmaan huono ole sellaisen silmään joka ei tiedä mille kampaus näytti aiemmin. Ja kuvassa itsessään ei tietysti mitään vikaa olekaan. Omille tuntemuksille ei vaan mitään mahda, kun parempiakin kuvia minusta on läjäpäin.

   Elina – Omasta mielestäni aikoinaan tämä oma hiusväri teki minut kalvakaksi ja värittömäksi. Lapsena hiukseni olivat lähes valkoiset (omasta mielestäni hienot, koska isälläkin oli sellaiset!), mutta teini-iässä hiusväri muuttui tuollaiseksi maantienharmaaksi. Kalvakka ja väritön olen toki edelleen, nyt en vain niin hirveästi enää kanna siitä huolta. Ensimmäiset harmaat ilmestyivät varmaan jo kymmenkunta vuotta sitten, nyt niitä on alkanut vähitellen tulemaan lisää.

Comments are closed.