Kynä kädessä

Jos luulitte että tietokoneongelmien takia pääsette musta eroon niin väärin luulitte! HAH! Ulkoinen kovalevy tuolla etsii jursnuttaa vikoja mutta sentään läppäri jotenkuten toimii. Olenkin tässä aikani kuluksi tutustunut uuteen piirtopöytääni ja kikkaillut sen kanssa. En ole mikään taiteilija kynän saati sen paremmin tietokoneenkaan kanssa mutta pystyn kyllä kiitettävästi luomaan suunnitelmia toteutettavia vaatteita varten. Kun suunnittelen vaatetta niin yleensä tuherran siitä jonkinmoisia luonnoksia paperille. Luonnostelen pääasiassa mustavalkoisena, tietokonetta olen tähän asti käyttänyt lähinnä värittämiseen jos olen katsonut sen tarpeelliseksi. Nämä kuvat olen piirtänyt kokonaan vapaalla kädellä piirtopöydän avulla, tosin alkuperäiset lyijykynä/tussiluonnokset olen suunnitellut kuvan osoittamana vuonna ja ne siis löytyvät luonnoskansiostani. Kaikki luonnokset eivät suinkaa aina päädy valmiiksi vaatteeksi, tai joskus se voi vaan kestää vähän kauemmin.

IN ENGLISH
If you thought you can get rid of me because of the computer problems, you thought wrong! HAH! External hard drive is now scanning for errors but atleast laptop works somehow. Just to waste my time I have been getting to know my new sketch tablet and been playing around with it. I’m not a fancy artist when it comes to pencil or computer, but I can manage myself some sketches for clothes. When I design clothing I draw b/w pencil or felt tip sketches. Computer I have been using for colouring if needed. These are my first free hand drawings with the sketch tablet, allthough original pencil/felt tip sketches are in my sketch book and I’ve done them years ago. Not all sketches end up as finished clothing, or sometimes it might take a bit longer.

Aamutakista tuunattu satiinijakku/
Satin jacket made of home coat

Ruudulliselle villakankaalle suunniteltu takki /
Winter coat designed for plaid wool

Konekirjailua ja hopeanhohtoista jaquardia 50’s tyyliseen jakkuun /
Machine embroidery and silver-teal jaquard for 50’s style jacket

Farkku-tekoturkistakki jonka valmistuminen kankaasta takiksi otti aikaa viitisen vuotta /
It took about five years to actually make this faux fur jeans jacket since I got the fabric

4 Comments

 1. CalamityJem says:

  Dear Rhia,
  Wonderful drawings & how fab to see them in real life.
  The satin jacket is beautiful, I also love the cute bolero shrugs.
  You are a very talented chick, I wish my creations looked as polished & professional.
  …xXx

 2. prefecta says:

  Mulle tuo viimenen kiitos!
  (nimim. viiden vuoden proggis on aika lyhyt mun mittakaavalla…)

  1. Rhia says:

   Calamity Jem – Thank you sweetie :) It’s funny that the satin jacket originally was old home/house coat (I can never remember what it is in english), but I fell in love with the fabric. Your creations look good on you, that’s the main thing. And besides, your vintage collection is so amazing that it easily beats my talents ;)

   prefecta – hih, joo kyllä mullakin tuolla on projekteja joissa viis vuotta meni ohi jo aikapäiviä sitten. Mm. neuletakki joka on ollu kesken ainakin vuodesta 2000. Oho, sehän tais just täyttää kymmenen vuotta, pitää vissii pistää juhlat pystyyn ;) Tuo siniharmaa 50’s tyylinen jakku on ollu muuten kesken nyt pari vuotta, tyssäsi kankaan kirjailuun, se on niin hidasta. Ja ruututakin kangas on hankittu 2005, mut ei oo vielä ees leikattu.

 3. Maija says:

  Oih, mä taisin vähän ihastua tuohon ruututakkiin, aikas kiva malli, sanoisin!

Comments are closed.