Talvitakkikeikistely / In my new winter coat

Sain korjattua aiemmin esittelemäni 20-lukuisen vintagetakin. Koristeet muodostuvat rei’itettyyn puuvillatylliin pujotelluista ja kierretyistä ripsinauhoista. Kauluksessa ripsinauhat olivat paikoin puhki kuluneet, mutta huolellisella parsimisella sain kauluksen näyttämään suht ehjältä. Takki on nyt käyttökuntoinen ja käytinkin sitä jo jouluna. Käytön yhteydessä kuitenkin ilmeni muutamia ongelmia.

Toinen hiha on noin 3 senttiä pidempi kuin toinen. Tämä johtuu siitä että toisen hihan koriste on ommeltu kolmisen senttiä ylemmäs kuin toisen. Samoin toinen hiha tuntuu jotenkin oudosti vetävän harteista päällä. Täytyy hieman tutkia että pitääkö toinen hiha istuttaa uudelleen vai mistä on kyse. Takki kuitenkin tuntuu hieman epämukavalta päällä tämän vuoksi. Pedanttina ihmisenä tuollaiset pikkuviat häiritsevät päivittäiseen käyttöön ajatellussa vaatteessa vähän liikaa. Lisäksi näyttäisi vähän sille että takki on mittasuhteiltaan minulle hiukan pitkä. Mietin siis myös helman lyhentämistä noin kymmenellä sentillä. Silloin saisin helmasta paikka-ainetta, sillä pääntiellä on kulunut kohta joka vaatisi vähän tuentaa. Lisäksi takkiin pitää lisätä muutamia neppareita sekä kiristää napituslenkkiä.

inenglish

I managed to fix the 1920’s vintage coat, which I posted here last month. Decorations are made by weaving and twisting grosgrain ribbon through little holes in the cotton tulle. Ribbons were pretty badly worn on the collar, but I managed to repair it to look pretty good. Coat is now wearable as such, and I already used it during Christmas. However I noticed some problems while using it.

One sleeve is about 3 cm longer than the other. This is caused by the fact that the sleeve decoration has been sewn 3 cm lower than the other. Also one sleeve feels like it’s pulling on the shoulder when wearing the coat. I have to investigate what is causing it. I might have to refit the sleeve on the shoulder. Coat feels slightly uncomfortable to wear because of this. As a pedantic person these kind of small issues would bother me in a garment meant for daily use. Also when looking at the photo, it seems that coat is slightly too long for me. I was thinking of perhaps making it 10 cm shorter. This would give me also some material to patch worn out area near the neckline. I also have to add couple snap buttons and tighten the loop for the button.

coat

Näytän  aika tappijalalta tämän takin kanssa.
10 sentin lyhennys tekee jo ihmeitä. /
I seem to be having pretty short legs with this coat. 10 cm 
reduction on the length should work miracles. 

9 Comments

 1. MariaS says:

  Kuvasta ei kyllä pysty havaitsemaan hihojen pituuseroa. Odotan innolla after-before kuvaparia kun saat tuunaukset tehtyä!

 2. Anthea says:

  Wow, great coat!

  1. Rhia says:

   MariaS – No eihän sitä näekään. Mäkin olin ehtinyt tätä sovitella jo moneen otteeseen enkä huomannut hihojen pituuseroa ennenkuin käytössä vasta. Samoin liian väljä napituslenkki paljastui vasta käytössä kun kauppareisulla takki aukesi jatkuvasti itsekseen. Tämmöstä tää on aina näiden vintagevermeiden kanssa :D

   Anthea
   – Thanks! It sure is.

 3. Riitta says:

  Minusta pitkä takki on tyylikäs. En lyhentäisi.

  1. Rhia says:

   Riitta – Varmasti näinkin, mutta en koe oloani siinä ihan kotoisaksi. Mieluummin lyhennän kuin pidän käyttämättömänä kaapissa. Helmaan lisätyllä koristeella takkia on pidennetty sen 10-15 senttiä, eli alkuperäinen pituus on tässä ollut lyhyempi. Samoin hihat ovat olleet lyhyemmät ja noilla koristeilla niitä on pidennetty. Takki on ollut teatterikäytössä joten on luultavasti siellä muokattu.

 4. You look wonderful in your gorgeous coat! What a fun picture!

  1. Rhia says:

   Natalia Lialina – Thank you so much, you’re a sweetie!

 5. you might want to check inside the coat to see if something is bunched up around the shoulder seams. Sometimes old shoulder pads or lining can get caught up.

  1. Rhia says:

   thorne garnet – That is possible. Have to investigate.

Comments are closed.