23/12 Kotona / At home

on

Kotoilu on yksi inhokkitermejäni heti vyötärövyön, äitylin, paitulin ja isämiehen jälkeen. Mielestäni kotona viihtymistä ja puuhailua kuvaa parhaiten ihan niinkin tavallinen sanapari kuin “olla kotona”. Kotona oleminen ei tarvitse mitään sen trendikkäämpiä termejä. Siihen sisältyy jo ihan kaikki kotona tekeminen. Onneksi kotoilu-termi on jo tainnut saavuttaa elinkaarensa pään eikä sitä juuri kukaan enää tunnu viljelevän.

Ei varmaan ole mikään salaisuus että me viihdytään kotona. Parasta viikonlopun viihdettä on olla kotona ja puuhata jotain (vaikka toki muunlaisetkin kodin ulkopuolella tapahtuvat aktiviteetit ovat kivoja aina välillä). Tai sitten olla tekemättä mitään sen ihmeempää jos sille tuntuu. Minulle iso osa kotona viihtymistä on viihtyisä ympäristö ja esineet jotka tuovat hyvää mieltä. Olen niin pitkälle esteetikko, että haluan päivittäin katsella jotakin nättiä.

Tällä hetkellä osa tavaroista vielä etsii lopullista sijoituspaikkaansa, mutta olohuone alkaa olemaan aikalailla valmista kauraa. Huhtikuussa Sauvosta saakka noudettu sohvakalusto palasi viimein yhteen. Nojatuolit joutuivat keväällä väliaikaissäilytykseen maalle, kun vanhassa kodissa ei ollut riittävästi tilaa kaikille kolmelle osalle. Nyt on ja olohuoneen nurkka tuoleineen on muodostunut suosikkipaikakseni. Polkupyörävalokuvatkin ehdin nakutella seinälle, kahta lukuunottamatta kun niistä puuttuvat vielä ripustuslenkit.

inenglish

In Finnish we have a habbit of creating new words all the time, for example to describe a popular phenomenom. Recent new word in fashion has been “kotoilu”, which could be something like “homing” if translated in English. It means to stay and do things at home. I absolutely loathe that word. I think it’s just so fake and in my opinion the best words are simply “stay/live at home” or just “living” if you like. That includes pretty much everything you can do at home. Thankfully that term is coming to the end of it’s life, I think.

I don’t suppose it’s a secret that we love staying at home. Best way to spend a weekend is at home. We can do something, or just be lazy if we like. (Allthough we do enjoy doing things outside home too, every now and then.) Big part of my enjoyment of staying at home is about how our home looks like. I like to look at pretty things and want to surround myself with things that I love.

Some stuff is still searching for final place, but living room is starting to look pretty much finished. Sofa set we picked from Sauvo in April, finally got together again. In spring we had to put armchairs for storage temporarily, because there just wasn’t enough space in our old home. Now we do and living room corner with the chairs is now my favourite place here. I even had time to hang my collection of bike photos. Except for two photos which don’t have a hook for hanging yet.

livingroom1

Oho, matto on imuroimatta. /
Oops, someone forgot to hoover. 

livingroom2

 

6 Comments

 1. MariaS says:

  Eikös se nykyään oo hyggeilyä tai jotain vastaavaa, ei kotoilua :D

 2. Rhia says:

  MariaS – Haha, oon auttamatta jäljessä trendeistä siis kun en tätäkään tiennyt. Kuulostaa yhtä keinotekoiselle kuin kotoilukin. En tajua miksei voi vaan sanoa viihtyvänsä kotona, ihan sama sitten minusta mitä siellä tekee :D

 3. Your new home looks so pretty! The little army of pictures in the wall is particularly adorable :-) Merry christmas!

  1. Rhia says:

   Draped in cloudlets – Thank you ever so much! You’re a sweetie. I am hoping to expand the army of photos even more, when ever I find more bike photos.

 4. Upea sisustus! Nuo nojatuolit ovat ihanat. Mä kiinnitin huomioni tuohon vyötärövyöhön. En oo törmänny ennen, käyttääks joku oikeesti tota :D

  1. Rhia says:

   Sara Kristiina – Kiitos! Nojatuolit ja sohva ovat samaa sarjaa ja pelastettu viime keväänä joutumasta kaatopaikalle. Eivät enää ihan priimaa, mutta juuri minulle mieleiset. Vyötärövyö taitaa olla menneen talven lumia onneksi. Termi tuli käyttöön kun oli pitkään ollut lantiomalliset housut muotia ja sen jälkeen yhtäkkiä tuli muotiin pistää vyö topin tai tunikan päälle vyötärölle, lantion sijaan. Ehkä nimitys kuoli nopeasti pois juuri naurettavuutensa vuoksi. Vyö on vyö on vyö, riippumatta missä kohtaa kroppaa se on.

Comments are closed.