16/12 Joulukortteja / Christmas cards

Olin aikeissa toteuttaa tämän joulukortti-idean jo viime vuonna, mutta hukkasin mallin jonnekin papereiden sekaan. Jouduin sitten tyytymään toisenlaiseen korttiin. Muutossa malli löytyi, jee (olen varma että tulen viittaamaan muuttoon tulevaisuudessa termillä The Suuri Muutto). Joten tänä vuonna tein vähäiset joulukorttini tällä mallilla. Leikkaaminen ja taittelu vaatii vähän ajatustyötä ettei mene pieleen. Ole siis tarkkana. Ohessa vielä leikkaus- ja taittelumalli pianon koskettimiin. Netistä vastaavia ohjeita löytyy lisää. Nuotin pätkä on Rajattoman Joululaulusta.

Leikkaus- ja taitteluohje
Punaiset pystyviivat ovat leikkauskohtia. Käytä leikkaamiseen terävää askarteluveistä. Katkoviivat ovat taitteiden kohdat. Tee ura eli nuuttaa katkoviivojen kohdat, jotta taittaminen on helpompaa. Nuuttaustyökaluna voit käyttää vaikka sukkapuikkoa. Minä käytin palmikkopuikkoa. Katkoviivarivi jonka vasemmalla puolella on sininen pukkimerkki nuutataan kortin etupuolelta. Katkoviivarivi jonka oikealla puolella on sininen pukkimerkki nuutataan kortin takapuolelta. Taita lopuksi nuutatut urat varovasti, jolloin kuvio nousee pystyyn. Kun kortti suljetaan, kohokuvion pitäisi taittua eteenpäin, ei enää takaisin alkuperäiselle paikalleen.

inenglish

I was going to make these Christmas cards already last year, but my sample paper got lost in the process. So I had to settle for another card. However I found my sample during the move (it will be referred in the future as The Great Move, I’m sure) and now I’m finally able to use it for my cards. Cutting and folding requires a bit of thinking to get it straight. So pay attention on what you do. I have made you the template for these piano keys though. You can find more similar patterns and templates from interwebs. Little clip of music is from finnish Christmas song called Joululaulu, by acapella group Rajaton.

Instructions for cutting and folding
Red lines mark the cuts. Use sharp crafts knife. Dashed line marks the folds. Create groove on them to help the folding. I used knitting needle as a tool for grooving. Dashed line which has blue tic on left side, wants grooving on the right side of the card. Dashed line which has blue tick on the right side, wants grooving on the reverse side. Fold accordingly, carefully. When closing the card, pattern should fold forwards, not back to original places.

pianokeycard2

pianokeycard3

Kimaltavan nuotin hahmottelin lyijykynällä, levitin liimaa sen muotoon ja
ripottelin liiman täyteen glitteriä. /
Glittering musical note I sketched with pencil, spread glue on it and
then sprinkled full of glitter. 

pianokeycard1

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Tosi hienot kortit! :)

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Kiitos, niitä oli myös hauska tehdä. Tosin ei kovin montaa enempää olisi jaksanut kuin tuon kolme.

Comments are closed.