12/12 Taku, The Queen of Mouhijärvi

on

Joulukalenteria ei voi olla ilman kissakuvia. Joten tässä sääntömääräinen Taku. Näyttäisi sille, että katti ei ole ollut muutosta moksiskaan. Päinvastoin. Vanhaan tuttuun tapaan kylmä sauna on hyvä paikka torkkua ja sinne mennään myös jälkilöylyihin köllöttämään. Myös viime jouluksi saadun raapimistelineen mökki ja meidän sänky ovat suosikkipaikkoja ottaa torkkuja.

Harmikseni lintuja ei ihan hirveästi ole näkynyt, joten uskollisesta ulos tuijottelusta huolimatta komentamaan ei olla vielä päästy. Taloyhtiössämme taitaa olla lintujen ruokinta kielletty, joten ne eivät tuppaa ihan pihaan asti vaan pysyttelevät vähän kauempana. Päivärutiiniksi on kuitenkin jo muodostunut se että takapihalle tutkimaan pitää päästä. Se tapahtuu toistaiseksi valjaissa koska ulkoiluhäkkiä ei vielä ole. Vapaaksi emme Takua päästä missään tapauksessa.

Uusia tapojakin Taku on ehtinyt keksiä kuten kylppärin viemäristä juominen (Yöh!), pöydillä kiipeily (jota ei juurikaan harrastanut aiemmin), isännän päällä nukkuminen yöllä (ennen nukkui vain minun päälläni) ja nojatuolien ja sohvan alla lymyily. Juoksurallien määrästä päätellen katti vaikuttaa ihan tyytyväiselle. On ainakin enemmän tilaa juosta. Osa kuvista on vanhoja ennen muuttoa otettuja ja osa muuton jälkeen otettuja.

inenglish

There cannot be Christmas calendar without cat photos. So here is mandatory Taku the cat. Looks like she’s not overly bothered by moving to new place. On the contrary. Cold sauna seems still the good place to nap, and she also goes there after we are done, to warm up. Her little scratching pole hut is also still her favourite to sleep in and so is our bed.

To my annoyment, there hasn’t really been much birdies around. So not much to do on that department, allthough Taku has been staring out of the window every day, waiting for birdies. I suppose feeding birds is forbidden here, so birds keep their distance. Daily routine seems to be going out for stroll on our back yard. On a leash ofcourse. We don’t have a cage yet for that and we are definitely not going to let her out without leash.

Taku has also developed new habbits, like drinking from bathroom drain (yuck!), climbing on tables (she hasn’t really done that before), sleeping ontop hubby (she’s slept only on me before) and hiding under armchairs and sofa. Based on the amount of nutty runs, she seems quite happy at the new home. Atleast there is more space to run around. Some photos are older and some are taken after the moving.

queentaku

Mouhijärven kuningatar valtaistuimellaan katsoo X-factor UK:ta. /
Queen of Mouhijärvi on her throne, watching X-factor UK. 

takutorkkuu

Loikoilemassa parvekkeella. /
Balcony relaxing.

takukissa

takuleikkii

takutuolilla

takukolossa

Olin aikonut laittaa tuohon hyllyyn tavaraa, mutta raapimispuun käyttämätön
taso mahtui siihen just tismalleen. Nostin sen siihen väliaikaisesti pois
muuton tieltä. Siitä on näemmä nyt tullut Takun makuupaikka. /
I was going to put some stuff on that shelf. Unused scratching pole piece fit
in it perfectly. I put it there temporarily to keep it away from moving hassle. 
However, as it seems, it turned out to be Taku’s sleeping spot.

takulumessa

Taku ulkoilee. Jossain ilmeisesti haukkuu koira. /
Taku outside. Apparently there is a dog barking somewhere.

takunukkuu

2 Comments

  1. MariaS says:

    Ihana kuulla Takun kuulumisia, oikein hurjan rohkealta näyttää valjaissa. Kisut on kyllä jänniä kun niistä ei ikinä tiedä miten ne muutokseen suhtautuu, toiset stressaantuu ja toiset kohtaa uuden uteliaisuudella.

    1. Rhia says:

      MariaS – Joo nää on aina henkimaailman juttuja nää kissa-asiat kyllä, mutta ihan on kuin ois aina täällä asunu. Silloin kun tuli meille viisi vuotta sitten niin kesti kauemman aikaa tottua, tosin silloin olikin isommat muutokset kun oli oudot ihmiset eikä yhtään muita kissoja joita oli edellisellä omistajalla ollut. Mutta ei siinäkän menny paria päivää kauempaa. Ulkonakin rohkeasti tutkii paikkoja ja varmasti juoksisi aidan alta metsään jos olisi vapaana, vieraat äänet tosin vähän pelottaa. Ainoa mikä on vähän epäilyttävää on valjaiden pukeminen mutta sitten kun ne on päällä niin eikun menoksi :D

Comments are closed.