9/10 Joulumyyjäiset / Christmas market

Olen ollut huomaavinani että viime vuosina joulumyyjäiset ovat kovasti painottuneet jo joulukauden alkuun, marras-joulukuun vaihteeseen. Itseäni tämä hiukan harmittaa, sillä olen monena vuonna missannut mm. Metsänkylän joulumarkkinat. En vain jotenkin tajua alkaa kyttäilemään päivämääriä riittävän ajoissa. Samasta syystä monet markkinat ovat samana viikonloppuna ja kun ihan kaikkialle ei voi ennättää niin kiinnostavia tapahtumia jää näkemättä. Tänä vuonna tutkiessamme uusia kotikulmia, osuimme ihan sattumalta Sastamalan vanhanajan joulumarkkinoille jotka järjestettiin Pukstaavin kirjakorttelissa. Ja onhan Tampereen keskustorilla sentään joulutori lähes koko joulukuun jossa voi suurimman joulumyyjäisnälän käydä tyydyttämässä jos ei muihin ehdi.

10.12 klo 11-15, Tamperetalo
Tulevana viikonloppuna kuitenkin vielä ehtii päästä joulun tunnelmaan ainakin Tampereella. Aamulehden perinteiset joulumyyjäiset helpottavat kiireisen lahjanetsintää. Mukana myös nörttikuoro Pixel Sisters. Myynnissä ainakin sytykeruusuja ja rockyroad-makeisia. Allekirjoittaneenkin voi pöydän takaa bongata!

10-11.12 klo 11-17, Tullikamarin Pakkahuone
Designtori on sekin jo lähes perinne. Tapahtumat ovat usein olleet maksullisia, mutta ainakaan tällä kertaa sisäänpääsymaksua ei ole. Mikäli Aamulehden myyjäisten kotikutoisempi tarjonta ei miellytä niin täältä takuuvarmasti löytyy tyylikkäitä, kotimaisia lahjoja.

inenglish

I have noticed that recently local Christmas fairs have been arranged earlier and earlier. Most of them are launching the Christmas season, at the end of November. I find that slightly annoying. Because of the early timing, I have missed quite many lovely Christmas fairs. I just can’t seem to grasp the idea of early start on those. Also many markets and fairs are now held on same weekend, so it’s impossible to go to all, even if you choose only the most interesting ones. This year we caught, by accident, the oldtime christmas market in Sastamala. We just decided to investigate our new neighbourhood and bumped into the Christmas fair, which was held in Pukstaavi. And there is always the Tampere Christmas market whole December till Christmas, if there is no time for other Christmas fairs.

10.12, open 11-15, Tamperetalo
This coming weekend you can still find lovely Christmas fairs atleast in Tampere. Traditional Aamulehti Christmas sales is held in Tamperetalo. Lots of gift ideas and treats. Also our geek choir Pixel Sisters will be selling rocky roads. I will be behind the counter, see you there!

10-11.12, open 11-17, Tullikamari Pakkahuone
Designtori is almost tradition too. Many times there’s been entrance fee, but this time atleast it’s free of charge. If you find Aamulehti fair too homely, atleast here stylish gifts are guaranteed, and mostly made in Finland too.

14947609_1334178569927163_592425917700114405_n