Avunpyyntö / Plead for help

on

Muistanette, että viime vuonna Chronically Vintage-blogin herttainen Jessica haastatteli minua blogiinsa. Viikonloppuna kuulin että Jessicaa ja hänen miestään on kohdannut aivan käsittämätön katastrofi. Neljän asunnon talokomplessi jossa he asuivat, tuhopoltettiin. Jessica ja hänen miehensä Tony pääsivät liekkejä pakoon, mukanaan vain yllään olevat vaatteet, puhelimet, käsilaukku ja lemmikkikoira Annie. He menettivät koko omaisuutensa, autoa lukuunottamatta. Savuna ilmaan menivät vuosien aikana kerätyt vintage-aarteet, tietokoneet, kamerat. Ilmeisesti liekkeihin jäi myöskin heidän arka lemmikkikissansa Stella, jota ei onnistuttu löytämään ennenkuin savua täynnä olevasta asunnosta oli pakko poistua. Voit lukea lisää tapahtuneesta hänen blogistaan.

Jessica on yksi maailman kilteimmistä ja herttaisimmista ihmisistä ja hän on ollut aktiivisesti mukana kansainvälisen vintageyhteisön rakentamisessa. Tulipalon myötä hän menetti myös Etsy-kauppansa kaikki tuotteet. Itse ajattelin lähettää Jessicalle pienen paketin jonne laitan joitakin pieniä vintagejuttuja ja ehkäpä mekon omasta kokoelmastani. Mikäli tunnet että haluat auttaa voit tehdä sen seuraavasti:

FB-sivu tavaralahjoituksia varten

Rahalahjoitukset YouCaring-sivun kautta

inenglish

You might remember that last year I was interviewed by the sweet Jessica from Chronically Vintage blog. During the weekend I heard that Jessica and her husband have encountered unbelievable catastrophe. The fourplex where they lived was destroyed by fire, due to arson. Jessica and husband Tony were able to escape the fire, with just the clothes they were wearing, phones, handbag and their dog Annie. They lost everything they owned, except the car. All the vintage treasures, computers, cameras, everything. Apparently they also lost their pet cat Stella, which they were not able to find from the apartment filled with dark smoke, before they had to escape themselves. You can read more about this devastating tragedy in her blog.

Jessica is one of the nicest and sweetest persons in the world and she has been actively building our global vintage community. Due to fire she also lost all her Etsy shop products. I was planning on sending her a little package with vintage stuff and perhaps a dress from my own collection. If you feel that you want to help, you can do it via following links:

FB page for vintage, care packages and other items

Monetary donations via YouCaring

jessicasblog

5 Comments

 1. Mikä järkytys kun kaikki menee yht’äkkiä! Ja vaikka tavaraa ja kaikkea sitä saakin uudestaan, niin mieli ei varmasti nopeasti tuollaisesta toivu.

 2. Tinde says:

  Eipä taida ihan heti saada uudestaan sellaista tavaraa kuin Jessicalla. Hänen vintagekokoelmansa kun oli myös hänelle sekä elämäntapa että elinkeino.

  Huomasin myös eilen Jessican postauksen ja vaikka kysymys onkin täysin vieraasta ihmisestä maailman toisella laidalla, uutinen kosketti. Vintagesta ja vanhasta kiinnostuneena ja sen taltiointia arvostavana tuntuu pahalta, että vaivalla, rahalla ja rakkaudella vaalittu kokoelma katoaa savuna ilmaan. Ja kun palon syy ei ollut vahinko tai onnettomuus.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Tavara on tietty tavaraa mutta kun siinä menee myös oma koti, työ ja koko elämä, lemmikeistä nyt puhumattakaan niin kyllä siinä ollaan aika tyhjän päällä.

   Tinde – Tietysti sellaisen jo melkein kulttuurihistoriallisestikin kiinnostavan kokoelman menettäminen on aika karua, ja monin verroin kamalampaa kun ihminen menettää koko elämänsä perustan. En toivoisi tuollaista kohtaloa kenellekään. Maailmassa tietty on paikkoja joissa samaa tapahtuu päivittäin tuhansille ihmisille vielä kamalammilla tavoilla. Tässä tapauksessa voin kuitenkin tuntea auttavani aivan konkreettisesti ja nähdä avun menevän perille.

 3. Tinde says:

  Kriisipsykologi Salli Saari on sanonut, ettei kaikkiin suruihin tarvitse mennä mukaan, jokaiselle riittää omiakin suruja. Ja se, että ei sure jokaista maailman kriisiä, sotaa ja katastrofia ei tarkoita sitä, että olisi tunteeton.

  Maailmassa tapahtuu kaiken aikaa niin paljon pahaa, ettei sitä kaikkea voi surra, eikä laittaa “tärkeys”- tai “pahuusjärjestykseen”. Sinä saat surra ystäväsi suurta menetystä ja auttaa häntä ilman, että sinun tarvitsee ajatella, että ehkä kuitenkin jollain jossain ovat asiat vielä pahemmin.

  1. Rhia says:

   Tinde – Joo en mä ole yrittämässäkään korjata kaikkia maailman virheitä kerralla, ehkä toi kommentti oli lähinnä disclaimer sille jos joku tulee blogiin itkemään miksen tee jotain Aleppon kurjuudelle tai miksi joku hyväosainen kanadalainen ansaitsee mun apua enemmän kuin joku köyhä lapsi jossain toisaalla. Onneksi kommentointi mun blogissa on kumminkin aina pysynyt asiallisena. Nää on vaikeita asioita, oli se uhri kuka tahansa. Niinkuin sanoit, ei ihmisten kurjuuden määrää voi laittaa tärkeysjärjestykseen.

Comments are closed.