Instagramin syyskuu / September in Instagram

Mä oon näemmä täysin menettäny tatsini blogin säännöllispostauksien suhteen. No ei voi mitään. Kuun alussa oli sen verran uusia asioita mielenpäällä, että en kyllä olisi pystynyt postaamaan mitään. Siitä hommasta lisää myöhemmin, mutta otetaan nyt tähän väliin kuitenkin syyskuun kertausharjoitus. Monille syksy on raskasta aikaa kun kelit viilenee, päivät lyhenee, tulee pimeää ja sateista ja ankeaa. Itse en ole ikinä oikein syksystä ahdistunut. Odotan joka vuosi ihania kuulaita syysaamuja kun halla jäädyttää nurmikon ja aurinko värjää kaiken keltaiseksi. Kuivat aurinkoiset mutta kirpeät syyspäivät ovat hienoja ja oikein odotan että saan kiskoa taas baskerin päähän ja villasukat jalkaan.

Ja tänä syksynä sitä herkkua on todella tarjoiltu isolla kauhalla. Päivät ovat olleet aurinkoisia ja lämpöisiäkin niin pitkään, että kuun vaihteen yhtäkkiseen kylmyyteen oli jo melkein vaikea orientoitua. Isännän ja minun yhteisiin harrasteisiin kuuluu syksyisin jo aiemmissakin postauksissakin mainittu sienestys. Ja sitä on tänä syksynä myös tehty aiempaa enemmän. Nyt on talveksi hyvät varastot herkkutatteja ja suppilovahveroita, sekä pieni purkillinen rouskuja. Tosin elättelen toiveita että ehtisimme vielä kerran rouskujahtiin ennen pakkasia.

Muutakin on ehditty puuhastella. Alkukuusta nörttikuoro käväisi erään kuorolaisen häissä laulaa lurauttamassa. Minulla oli myös kunnia ommella morsiamen puku tummanvihreästä silkistä. Samalle viikonlopulle osui myös Tracon-tapahtuma jossa kävin treenaamassa piirustustyöpajassa croquis-piirustusta. Pitäisi useamminkin piirtää, taito on päässyt harjoituksen puutteessa vähän ruostumaan, mutta kun aika ei tahdo kaikkeen riittää. Sitten varsin tapojeni vastaisesti kävin Turussa Kårenin Kirppiksellä kaverin roudausapuna ja myymässä omia kirppiskamoja. Lokakuussakin sama homma jatkuu, kirppisjuttuja ja burleskia tiedossa.

inenglish

Apparently I have completely lost my touch on the regular monthly blog posts. Oh well. At the turn of the month I had such big things on my mind I was not able to even think about posting. Anyways, more about that later, now we got September recap. Many people think Autumn is tiring and hard. Weather gets cooler, days get shorter, it gets very dark, rainy and gloomy. I have never really felt that way. I always wait for the crispy Autumn mornings when grass gets frozen and sun colours everything yellow. Dry sunny, but crisp mornings are wonderfull and I can’t wait to wear my beret and wool socks again.

This Autumn we have had loads of sunny days. In fact, it’s been so warm that when the weather turned colder at the end of September, it was a bit difficult to get used to. Hubby and I love to go mushrooming in the Autumn, as you already probably know. And we have done that this year more than before. Now we got plenty of dried mushrooms and tiny jar of alted milk caps. Allthough I do hope we would have a chance to go picking milk caps once more before freezing weather.

There’s been time to do other stuff too. In the beginning of September me and the geek choir went to perform in a wedding. One of the choir members got married. I also had the honour of making the bride’s wedding dress, in bottle green silk. Co-incidentally on the same weekend there was Tracon-event in Tampere. I popped in quickly at a croquis drawing workshop to practice my drawing. I should draw more, my skills have deteriorated. I just never seem to have enough time for it. Against my usual habbits, I also drove all the way to Turku for Kårenin Kirppis-fleamarket event, to help my friend to lay out the tables for people and to sell my junk. And busy days continue in October, flea market stuff and some burlesque.

syyskuuinsta16

SYYSKUU / SEPTEMBER
1. Steampunk-häissä laulamassa / 2. Croquis-piirustusta
3. Mettähommia / 4. Yksi höpsö kissa
5. Kårenin kirppiksellä / 6. Taas sitä balettia

1. In steampunk wedding / 2. Croquis drawing
3. In the forrest / 4. One silly cat
5. Fleamarket at Kåren, Turku / 6. Ballet once more