Elokuu Instagramissa / August in Instagram

Kun kesä oli ärsyttävän kylmä ja sateinen niin Elokuu on ollut yllättävän lämmin ja aurinkoinen. Tekemistä on riittänyt sen verran paljon, että tuntuu että viikonloppuja ei ole ollut tarpeeksi. Kävin pitkästä aikaa hammaslääkärillä tarkastuksessa ja kuuntelin tuolissa kauhusta kankeana mitä hänellä oli sanottavaa. Mikrofraktuuroiden määrästä päätellen ei mitään hyvää. Pitäisi kuulemma hankkia kisko yöllä näljättäväksi. Olen toki itsekin jo havainnut että aamuisin leuat ja kaula ovat jäykät ja tuntuvat sille kuin olisivat tehneet ankarasti työtä pitkin yötä, mutta ei silti yhtään huvittaisi moista kapistusta alkaa käyttää. Suuhygienisti sentään lohdutti, että minulla ei ole kovin vahvaa taipumusta hammaskiveen sillä sitä oli todella vähän, huolimatta siitä että edellisestä poistosta oli ehtinyt vierähtää jo kolmisen vuotta. Hammaslääkäripelkoiselle tällaiset pienetkin positiiviset asiat ovat loistouutisia.

Reissupuolella olikin vilkasta kun ensin piti käväistä Vaasassa piknikillä ja puolen kuun paikkeilla olikin sitten koko kuun kohokohta, eli Isonkyrön markkinat joista jo molemmista kirjoittelin aiemmin. Lisäksi poikettiin Turku Pride-marssilla loppukuusta. Metsässäkin ollaan ehditty isännän kanssa rymytä ja löysimme ihkaensimmäiset herkkutattimme. Niistä kertyi kuivattuna kokonainen lasipurkillinen talven sienikastikeaineksia, vaikka saalis ei mikään iso ollutkaan ja osa siitä meni matoisena roskiin.

Syyskuussa alkaa vihdoin taas baletti, kirjoittelen siitä lisää ihan lähipäivinä. Sitten pitäisi kunnostella pari kaunista vintagemekkoa, jotka ystävä anteliaasti lahjoitti. Pitäisi viimein valmistaa loppuun myös jo useampi vuosi sitten aloitettu kureliivi. Luiksi tulevat ruo’ot on nyt vihdoin tilattu ja saatu. Vielä pitäisi ainakin kerran ehtiä sienimetsään ja ehkä jopa puolukkaan jos oikein villiksi heittäydyn. Muutoin mitään isoja menoja ei ole suunnitteilla, kesä on ollut sellaista menoa ja meininkiä että voisi olla hyvä välillä vaan upota sohvannurkkaan ja syventyä kirjoihin.

inenglish

Summer was annoyingly cold and rainy so August has been surprisingly warm and sunny. There’s been lots to do so it has felt that there is not enough weekends. After a long break I went to see the dentist and was pretty much horrified sitting in the chair, listening all the details about my teeth. Based on the amount of micro fractures in my teeth, nothing good comes this way. Apparently I should get a bite guard to be used at nights. I have noticed that in the morning my jaws and neck are quite stiff, like they have been doing heavy work through the night. But I still don’t fancy putting anything in my mouth for the night. Atleast my dental hygienist gave me good news. I don’t seem to be very prone to calculus in my teeth, even though it’s been almost three years since it was last removed. These kind of small positive things are like best news ever for people like me, who have  the fear of dentist.

Did lots of trips in August, first in Vasa for picnic, then to Isokyrö market. I already wrote about both. We also popped up at Turku Pride march at the end of the month. There was also some time to rummage around forests for mushrooms. We managed to find our first lot of penny buns. Even though it wasn’t particularly large lot and some of them had maggots and needed to throw away, we dried them and they made just enough to fill a whole jar. Next winter we will enjoy lovely mushroom sauce.

In September the ballet is about to start again. I will write more about that soon. Then I need to fix couple lovely vintage dresses, which were given to me by a friend. I should also finish the stays I started several years ago. Atleast I now have plenty of reed for boning. I would also love to go mushrooming atleast one more time and perhaps even pick some lingonberries if I go absolutely bonkers. Besides those plans, we don’t really have much planned for September. Summer has been so busy again, it might be good idea just to bury myself in the corner of the sofa and read a good book or two.

augustinsta2016

ELOKUU / AUGUST
1. Hammaslääkärissä / 2. Huiliva kimalainen
3. Isokyrön markkinoilla / 4. Korjattava vintagemekko
5. Ihana jäkälämatto / 6. Ruokoa kureliiviin 

1. At the dentist / 2. Resting bumble bee
3. At Isokyrö fair / 4. Vintage dress waiting for repairs
5. Lovely  carpet of lichen / 6. Reed for stays