Syksyn balettihommat / Back to ballet

En ole koko kesänä tehnyt mitään balettiin liittyvää. Hädin tuskin olen ajatellut koko aihetta. Sinne meni taas hyvät päätökset tehdä kerran viikossa kotitreeniä. Venyttelyjä olen sentään tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti. No hätä ei ole tämännäköinen sillä balettikausi alkoi eilen. Tänä syksynä otin perus-viikkotunnin lisäksi yhden tunnin kärkitossutekniikkaa. Harmittaa että joudun rajoittamaan edelleen balettitunnit kahteen viikossa, mutta näillä pitää nyt mennä. Toivotaan että kokonainen tunti kärkitossutekniikkaa pelastaa sen mitä kesän laiskottelu vei mennessään. Kävin jo pariin otteeseen vetämässä reidet ja pohkeet kipeiksi tarpomalla upottavassa kangasmetsässä sienien perässä, niin ehkä vältyn jopa ensimmäisten tuntien armottomalta jalkakuolemalta.

En tiedä mistä muut muodokkaammat balettiharrastajat ostaa treenikamppeensa. Minä teen niitä itse koska en uskalla luottaa siihen, että nettibalettikauppojen koot venyvät näihin mittoihin. Keskimäärin koko XL vastaa kokoa 42. Missä ovat XXL-kokoiset balettiasut? Porsellilta löytyi peräti yksi malli. Mustana. Kuunnelkaa näitä hurraahuutoja (tähän kohtaan myös vähän silmien pyörittelyä). Dance Directillä ei ollut yhtään. Capezion yksi ainoa hakutulokseksi tarjoama pitkähihainen mallikaan ei mittataulukon mukaan ole riittävän reilu. Eli jos tiedätte paikan josta reilumpia kokoja löytyy kohtalaisen edullisesti niin vinkkejä otetaan vastaan. Eivät nämä omatkaan askartelut vielä ole ihan täydellistä baletti-leotardia tuottaneet, vaikka lähellä ollaan. Tokihan sitä voisi käyttää toppia ja vaikka leggingsejä, mutta kyllästyin kiskomaan toppia jatkuvasti helmasta alaspäin. Ja pidän siitä napakasta olosta mikä leotardissa on.

Pitäisi vielä hommata uudet harjoitustossut. Vanhat ovat kestäneet hämmästyttävän kauan, eikä niissä vieläkään ole varpaassa reikää. Tekisi kuitenkin mieleni Blochin Pro Elasticeja jossa kiristyskuminauhan sijaan on reunassa leveä sileä kuminauha. Tuo kiristettävä kuminauhanyöri kun tahtoo hangata jalkaa ikävästi jopa trikoiden läpi. Lähettelinkin viestiä Suomen Tanssitarvikkeeseen ja kyselin vastaako Blochin koot nyt käyttämäni SoDancan kokoja. Vastasivat että Blochin koot ovat vähän reilumpia ja lesti leveämpi. Saattaapi olla että pistän Tanssitarvikkeelle tilauksen menemään lähiaikoina.

inenglish

I haven’t done anything ballet related during the whole summer. I have barely thought about it. There goes my good intentions to do some home ballet exercises during the Summer. I have done some stretching though. Well not to worry, atleast the Autumn season started yesterday. This year I chose one basic lesson and one pointe lesson per week. I’m a bit annoyed that I have to limit my ballet for two classes per week but it will have to do. Let’s hope the whole lesson of pointe technique saves what I lost by being lazy during the summer. I already got my legs sore by tramping around in the forest hunting mushrooms, twice, so perhaps I’m safe from the leg death of first ballet lessons.

I don’t know where other voluptuous ballet ladies get their leotards. I made them myself because I don’t dare to trust that online ballet shops sizes are stretchy enough for my measurements. The average XL size is matching the size 42. Where are the size XXL size ballet leotards? Porselli had one hole model. In black. Listen to my cheer and shout hurrah (also add some eye rolling here). Dance Direct didn’t have any. Capezio offered only one longsleeved option to the search, but measurements weren’t exactly enough. So if you know European online shop with reasonable prices and larger sizes, I’m open to all suggestions. Even my own experiments haven’t really produced perfect ballet leotard yet.  I could always use just top and leggings, but I got tired of pulling the top down all the time. Besides, I like the supportive feeling that leotard gives.

I should also buy new soft slippers soon. Old ones have lasted surprisingly well, and there is still no major holes after three years. However I would love to change on Bloch Pro Elastic, which don’t have the elastic draw string, but wider smooth elastic ribbon on the edge. Draw string tends to rub my feet unpleasantly, even through tights. I already sent email to Finnish online shop and asked about the sizing, if Bloch and my current SoDanca sizing are matching. They replied that Bloch is slightly larger in size and wider too. Perhaps I have to make an order then and see.

leotard1

Miksi tuo matto on noin karvainen vaikka just imuroitiin?! /
Why is our carpet that hairy, we just hoovered?!

leotard2

Uusi itse tehty leotard tumman luumun väristä lycra-sekoitetta ja kukkaprintti
meshiä. Sitä jäi paljon yli joten tein vielä treenihameen kuminauhavyötäröllä. /
My new me-made leotard, floral mesh and plum coloured lycra-mix.
I had loads of mesh so I also made ballet skirt with elastic waist. 

4 Comments

  1. Cherise says:

    Tulipas kivan näköinen balettiasu :)
    Mä joudun kans ostamaan lähes poikkeuksetta L-koon bodeja. Vaikka Pienemmässä riittäisikin leveys, niin pituus syö sen verran, että alkaa kinnaamaan.

    Kannattaa muuten tsekata myös Body Wrappers. Niillä menee koot 2XL:ään asti.

    1. Rhia says:

      Cherise – Kiitos! Hyvä kangas tekee paljon, sattui osumaan kohdalle erityisen kiva printti. Mulla taas on lyhyt selkä että siihen ei hirveesti mee leveydestä, mutta jos ympäryysmitat on jo valmiiksi isoimmassakin koossa liian pienet niin ei se tuu venymään tarpeeksi. Tsekkaan tuon Body Wrappersin, nimi on tuttu, oon saattanu törmätä siihen Instagramissa.

  2. Melanie says:

    I often think it would be nice to do ballet but it’s finding adult classes locally. I used to do a ballet workout dvd at home, my poor hips!

    1. Rhia says:

      Melanie – I have tried all sorts of sports before, but ballet is my thing. It’s the only exercise I actually enjoy and don’t want to skip classes. And it helps on my stiff shoulder and prevents migrains. I wonder what kind of exercises was on that dvd, hips should not become sore on ballet. Especially in small towns it might be difficult to find classes, unfortunately. Thankfully we got plenty to choose from here.

Comments are closed.