Heinäkuu Instagramissa / July in Instagram

Hyvänen aika kun tuo aika liitää ihan siivillä. Mihin se koko heinäkuu oikein meni? Alkaako mun kaikki Instagram-postaukset samalla lauseella? Ei kai! Mulla oli aika suuret odotukset heinäkuulta, kuvittelin että olisin ehtinyt hiukan lomailla ja tehdä kaikkea kivaa kuten laiskotella. Turha toive joten lomat siirtyy nyt elokuun puolelle, mikä sekään ei ole huono asia. Kyllä mä silti ehdin kaikenlaista puuhata vaikka en nyt varsinaisesti lomailemaan ehtinytkään.

Heti alkukuusta oli taas perinteinen Suvi-vintage Tallipihalla. Mitään hirvittävän ihmeellisiä löytöjä en tällä kertaa tehnyt koska olen niin laiska sovittelemaan vaatteita. Onneksi vintagevaatekaapista löytyy jo monenlaista asua niin mitään hirveän akuuttia tarvetta ei olekaan. Sitten oli Lumouksen Dark Market. Vaikka en varsinaisesti olekaan goottihommiin kallellaan niin steampunk-ideoiden toivossa tulee sielläkin joskus piipahdettua. Siellä piti olla myöskin steampunk-teemainen piknik, jonka järjestelyt olivat jokseenkin epämääräiset. Kukaan ei oikein tuntunut tietävän missä se on ja niinpä paikalle saapuneet henkilöt ihan keskenään päättivät että olkoon se nyt sitten tässä. Organisoijilta olisi toivonut vähän parempaa asian haltuunottoa.

Näiden paikallisten hommeleiden lisäksi ehdin piipahtaa kaverien keralla Salon seudulla kirppiskierroksella ja iltatorilla sekä Porin kirppiksillä ja uusintaretkellä Kukkilintumuseossa Harjavallassa. Maakuntamatkailu on kyllä parasta kesäistä ajanvietettä. Ja kuukausi saatiin sitten päätökseen vielä varsin parahultaisesti hyvällä sienisaaliilla. Yritimme jo paria viikkoa aiemmin mutta silloin vedimme vesiperän, toisella yrityksellä ämpäri oli täynnä kanttarelleja ja vaaleita orakkaita joita ei hirveän usein löydy. Siksipä olikin nyt erityisen hienoa tehdä niistä kermakastike pihvien keralle. Marjoja olen vähän huono poimimaan kun se on niin hirveän hidasta hommaa, mutta sieniä kerään mielelläni.

Elokuussa sitten pääsen vähän lepäilemään, kyllä tässä jo lomaa on kaivattukin kun koko helteinen alkukesä meni työasioiden merkeissä. Heti torstaina olisi tarkoitus vähän piipahtaa katsomassa Tapahtumien yön ohjelmaa ja josko sitä viimein lauantaina pääsisi 1700-luvun piknik-tunnelmaan! Vaasassa on nimittäin 6.8.2016 Kustavilainen päivä ja piknik. Vanhan Vaasan museoon on lauantaina ilmainen sisäänpääsy. Pääsen vihdoin koketeeraamaan uudessa bergere-hatussani. Elokuun puolivälissä olisi myös Turun Taiteiden yö, täytyy katsoa jos sinne ehtisi myös pyörähtämään. Viimeksi visiitti oli niin pikainen että monta kiinnostavaa juttua jäi näkemättä. Pitäkää peukkuja että kelit suosivat vielä elokuunkin lomailijaa!

inenglish

Oh deary me the time flies! Where did the July go? Are all my Instagram posts starting the same way? Oh no! I had pretty big expectations for July. I thought I would have some holiday and do nice stuff like be lazy. But my hopes run dry, now the holiday is postponed to August, which is not that bad. I still did all sorts of nice stuff in July.

First thing there was Suvi-vintage at Tallipiha, which is one of the local vintage fairs. I didn’t really make that much finds, because I’m a bit lazy to try clothes on. Thankfully my vintage wardrobe is quite well equipped so I don’t really need much. Then there was Lumous Dark Market. Even though I’m not really into goth stuff, I sometimes like to check out that market for steampunk ideas. There was also supposed to be steampunk themed picnic, but the organizing was a bit of a failure. No-one seemed to know where the picnic was supposed to be held so people arriving just decided themselves to have it there where they assumed it could have been. I would have hoped a bit better planning from organizers (apparently the organizer wasn’t even there).

After these local events I also made couple trips around with friends. One trip to Salo area flea markets and evening market and another one to Pori flea markets and second visit to Kukkilintumuseum in Harjavalta. Travelling locally is the best Summer activity. And the month was finished with perfect mushroom hunt. Couple weeks ago we tried the first time, but didn’t find any mushrooms. This time we found plenty of Chanterrels and Hedgehog mushrooms, which are not so common to find. So it was even more special to find enough for creamy hedgehog mushroom sauce with steaks. I’m not much of a berry picker, because it’s so slow, but mushrooms I’m happy to pick.

In August I will finally have my rest, I am in desperate need of holiday already. On Thursday there is the Night of the Events, with all sorts of art performances and such. Saturday I have the chance to get the 1700’s picnic athmosphere. In Vaasa they are having Gustavian day and picnic on 6.8.2016. The Old Vaasa museom has free entry on Saturday too. Finally I’m able to wear my new bergere hat. Mid August there is also Night of the Arts in Turku (similar to Night of the Events in Tampere) where I would love to visit. Last time when we went there couple years ago it was so short we missed most of the stuff. Keep your fingers crossed that the weather still stays good in August for us!

julyinsta2016A

HEINÄKUU / JULY
1. Suvi-vintagessa / 2. Leppis-kaveri
3. Kesäyö / 4. Neiti S. van Cauhto steampunkissa

1. Suvi-vintage event / 2. Ladybug friend
3. Summer night / 4. Miss S. van Cauhto wearing steampunk

julyinsta2016B

LISÄÄ HEINÄKUUTA / MORE JULY
5. Opaliinan raparperijuoma / 6. Uusi työkalu
7. Vintagelöytöjä / 8. Metsän aarteita, orakkaita

5. Rhubarb drink in Opaliina / 6. My new powertool
7. Vintage finds / 8. Forrest larder, hedgehog mushrooms

4 Comments

 1. Mikäs tuo uusi työkalu on, joku leikkuri ehkä? Kauniita kaavoja näkyy myös olevan löydettynä:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Se on sähköinen kangasleikkuri joka toivon mukaan helpottaa isompien sarjojen leikkaamista. Tavalliset sakset rasittaa aika paljon rannetta ja peukaloa jos joutuu leikkaamaan paljon. Ja onhan se aika hidastakin.

 2. Hehkuvainen says:

  Ihan varmasti säät suosivat elokuun lomailijaa – aion nimittäin itse olla lomalla 15.-28. päivä :D. Ja minullehan sopii siis sadekelikin, kun eihän sitä alvariinsa jaksa ulkonakaan heilua ;). Ihanaa lomaa meille!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Hyvä tietää :D luotamme tähän! Sadekelikin tosiaan käy, mutta kaikkein passelein olisi sellainen puolipilvinen noin 20 asteen keli, koska olimme ajatelleet harrastaa vähän kotimaanmatkailua ja se on kivointa jos ei sada, etenkin jos kohteet ovat ulkoilmakohteita.

Comments are closed.