Kesäinen neule-tuunaus / Summery knit revamp

Olen yrittänyt 20-lukuistaa vaatekaappiani viimeaikoina. Omistan yhden aidon 20-luvun kesämekon, mutta se on nykyisessä tilassaan liian hauras käytettäväksi, ainakin kun kyseessä on tämmöinen rähämäkäpälä kuin minä. Siispä revamppasin pari juttua. Löysin talvella Uffin alepäiviltä puuvillaisen neuleen jonka ostin alunperin miehustaan ommellun puuvillapitsin vuoksi. Ratkoin pitsin toista projektia varten, mutta neule alkoi miellyttää minua niin paljon että päätin tuunata sen 20-luvun tyyliseksi kesäpuseroksi.

Suurin ongelma oli keksiä millaisen pitsin virkkaisin pääntielle. Loppu kävikin ruutuvirkkauksella nopsasti muutamassa tunnissa. Jännästi kerällä lanka näytti saman väriselle, virkattuna ei enää niinkään, mutta oikeastaan se näyttää ihan hauskalle näin.

inenglish

I have tried to push my wardrobe more towards 1920’s recently. I own one authentic 20’s summer dress, but at the current state it is too fragile for using. Atleast for silly clumsy me (I would rip it in a flash). So instead I revamped couple things. Last winter I found cotton knit from local charity shop. Originally I bought it because I wanted to repurpose the lace it had on the bodice. But then I started liking the actual knit top, so I decided to revamp it into 20’s style summer blouse.

My biggest problem was to decide what kind of lace I should choose. But after that it was only several hours job. Funny enough, the yarn looked pretty correct colour when on the ball, but when it was crocheted it wasn’t the case anymore. I still like it as it is, even though it doesn’t match.

  knitbefore

knitafter1

knitafter2

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Oho, onpas antava “ennen”-kuva :). Vaikuttaa hyvältä kesäpuserolta, eikä keskustan pieni erivärisyys ole tosiaan mikään ongelma.

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Joo tuossa oli tosiaan semmonen ommeltu pitsi jonka irrotin toista projektia varten. Ja kun en noin normisti ihan näin avonaisella paidalla tykkää kuljeskella niin piti sitten siihen jotain keksiä tilalle :D Käytössä huomasin että lisätty pala on ehkä hivenen liian suuri joten joudun varmaan irrottamaan sen ja kiinnittämään uudelleen niin että reunat menevät vähän enemmän päällekkäin.

Comments are closed.