Nyt väsyttää! / I’m very tired now

Huh mikä viikonloppu! Suvi-vintage vei mehut aika tehokkaasti. Nyt istun kotona alushameessani ja vedän kulhosta jäätelöä isolla lusikalla. Perehdytään kesäkuun instagrammeihin jahka olen taas tolkuissani. Mutta sitä ennen pikainen katsaus Suvi-vintagen sunnuntain asuun. Tämä vaaleansininen mekko on ostettu itseasiassa samalta kaverilta kuin eilinenkin. Minulla on itseasiassa kaapissani aika monta häneltä ostettua pukua. Tämä on tosin nähty blogissa aiemminki, joskaan ei ihan viimeaikoina sillä en ole käyttänyt sitä viimeaikoina. Tänään oli sen verran vilpoisempi keli että tämä tuntui ajoittain jopa turhan ohuelta valinnalta. Onneksi älysin kuitenkin ottaa jakun mukaan aamulla lähtiessä.

Tallipihalta kirmasin hätsynpikaa Yliopistolla piipahtamaan Finnconissa ja vetämässä yhden nopean laulukeikan Pixel Sistersien riveissä. Kuorolla on toistaiseksi vain muutamia biisejä esityslistalla, joten keikkamme ovat aina aika lyhyitä ja ytimekkäitä, mutta sitäkin jännempiä. Ainakin meistä laulajista. Toimimme sähkökanteleen lämppärinä ja vetäisimme mm. Tuomas Holopaisen Last Sledin (jonka saimme viimevuonna esittää itse ankka-piirtäjä Don Rosalle) ja Game of Thrones tunnarin. IHarmittavasti en ehtinyt perehtyä yhtään muuhun Finnconin tarjontaan kun piti jo rientää takaisin Tallipihan vintage-tunnelmaa. Mutta ensi vuonna on tilaisuus uusi, tosin silloin coni järjestetään jossain muualla kuin Tampereella.

Samettisen kukkahatun olen ostanut kirppikseltä jo useampia vuosia sitten ja sekin on taidettu nähdä blogissa ainakin vilaukselta jos en ihan väärin muista. Siihen oli tosin lisätty outoja vaaleanpunaisia modernimpia kukkahiuskoristeita pienine muovikampoineen päivineen. Irrotin ne koska olivat niin selvästi eri tyyliä kuin muut kukat ja muovikammat nyt eivät missään nimessä hattuun kuuluneet. Hattu saattaa olla 40-lukua tai peräti 30-lukua.  Valmistajan nimeä siitä ei löydy, toisin kuten monista vanhoistakin hatuista usein löytyy. Sateenvarjo on myös useamman vuoden takaa kirppislöytö ja mahdollisesti 60-lukuinen, hauskasti liukuvärinen. Jakku tuli minulle isomman vintagevaate-erän mukana vuosi sitten. Samasta erästä on blogissa nähty jo muitakin vaatteita kuten vihreä neuletakki ja valkokauluksellinen musta mekko.

inenglish

What a weekend! Suvi-vintage sucked the juices out of me quite efficiently. Now I’m sitting at home, in my slip and eat icecream with big spoon. I will post the June Instagram when I’m back to my senses. But before that quick look to my Sunday Suvi-vintage outfit. I got this forget-me-not-blue dress from same friend than yesterday’s outfit. I actually have quite many dresses from her. This dress has been seen in the blog before, not recently though. Today it was a bit cooler weather so even this dress felt slightly too thin at times. Thankfully I had atleast my jacket with me.

From Tallipiha I rushed to University to quickly pop in Finncon scifi convention and to perform with our Pixel Sisters geek choir. So far we got only couple songs rehearsed, so our gigs are always quite short. They are even more exciting though. Atleast to us singers. Today we were doing the warm up for electric kantele concert (metal style music with traditional folk instrument). We sung for example Last sled from Tuomas Holopainen (last year we got to perform this to the duck artist himself, Don Rosa) and Game of Thrones theme. Unfortunately I didn’t have time to check the other program of the convention, because I had to rush back to Tallipiha for the vintage fair again to tend my stall. But next year there’s another opportunity, allthough then the convention will be held in another city.

This velvet floral hat I bought some years ago from flea market and if I remember correctly it’s seen in the blog before. Previous owner had added some odd floral hair combs to it, with combs and all. I removed them, because they were quite visibly totally different style and combs didn’t belong to the hat anyway. Hat might be 40’s or even 30’s. Unlike even many vintage hats, it doesn’t have makers label. Umbrella is also thrift find couple years back and possibly from 60’s. I like the gradient colour on it. I got the jacket with a big loot of vintage garments about a year ago. I have already shown you other garments from that same lot, like the green cardigan and black dress with white collar.

sininenkesämekko1

En itseasiassa tänäänkään käyttänyt näitä kenkiä koska jalat olivat
eilisestä aika väsyneet, mutta ne  sopivat asun kanssa niin täydellisesti
että laitoin ne kuvaan. Oikeasti jalassa olivat keltaiset Clarksit. /
I didn’t actually wear these shoes today either, because my feet
were quite tired from standing yesterday, but they matched the oufit
so perfectly I wanted to wear them for the photo. I wore the yellow Clarks. 

sininenkesämekko2

Tyypilliset 40-luvun pukukorut pääntietä koristamassa.
Tässä tosin eriparisina koska en omista vielä yhtä kokonaista paria. /
Typical 40’s costume jewelry on the neckline. Allthough I had
to wear unmatching pair, since I don’t have complete pair yet. 

sininenkesämekko3

sininenkesämekko4

Ja se perinteinen pöllöilykuva. Tulkintani Indiana Jonesin isästä./
And the traditional goofy photo. My interpretation of Indiana Jones’ dad. 

vintageshopping

Tällä kertaa vintage-tapahtumasta löytyi vain puolikuun muotoinen
hiussolki ja erikoinen metallinen hattuneula. /
This time I found from the vintage fair this half moon hair clip
and unusual all-metal hat pin. 

9 Comments

 1. Tässä onkin aika paljon samaa mallia kuin edellisessä:) Tuollainen leikkaus vyötäisillä on kyllä minulle mieleen. Tykkään mekon väristäkin. Ja nuo kengät, tosi kauniit ja sopii juuri tähän yhdistelmään. Sateenvarjo, vanhat onkin kivempia. Melkein kaikissa nykyvarjoissa on se ärsyttävä automaattisysteemi… Tuossa sinun varjossa on jännä tuo kädensija.

 2. Ihana asukokonaisuus! Vaaleansininen sopii siulle :) Finncon ois houkuttanut minuakin, mutta aika ei riittänyt viikonlopun aikana kaikkeen.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Niinpäs muuten onkin, en olekaan itse kiinnittänyt huomiota aiemmin. Tämä sininen on hiukan napakammin istuva. Minulle tulee tuosta väristä aina mieleen elokuva Miss Pettigrew – päivä täynnä elämää. Siinä yhdellä päähahmoista on aika tarkkaan saman värinen puku.
   Kengät ovat tosiaan aika ihanat, pitäisi vain korjauttaa niistä katkennut lenkkirauta ennenkuin voi kunnolla käyttää. Itseäni harmittaa eniten moderneissa varjoissa heikko laatu. Vanha varjo ei mene nurin yhtä helposti tuulisellakaan säällä, moderni varjo sen sijaan on tuusan nuuskana pienestäkin puuskasta. Ja tuo kädensija tosiaan on erikoinen, mutta jotenkin käteen parempi kuin semmoinen kaarevampi malli.

   Sara Kristiina – Kiitos, tämä on kyllä erityisen pukeva asu. Sinullakin oli lauantaina ihana Cherisen tekemä puku. Tunnistin kankaan heti! ;) Finnconissa olisi ollut paljon kiinnostavia paneeleita, mutta tällä kertaa vintage vei voiton näemmä meillä molemmilla. Ensi vuonna uusi yritys, oliskohan se silloin Turussa, siellä ei oo muutamaan vuoteen ollutkaan. En pistäisi pahakseni.

 3. That such a darling dress ♥

  1. Rhia says:

   Draped in Cloudlets – Isn’t it just! I’m very happy that my friend united me with it :D

 4. you look so pretty in you vintage dresses. Love the goofy one

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Thank you! For some weird reason all our little photo shoots turn into goof fest :D

 5. Melanie says:

  You look so beautiful! I love, love, love this outfit x

  1. Rhia says:

   Melanie – Thank you sweetie! This dress is one of my all time favourites, such a cute dress.

Comments are closed.