Kesäinen mekko osa 583 / Summer dress vol. 583

on

Ensimmäinen päivä tämän vuoden Suvi-vintagea on takana. Keli oli kuin morsio, tosin raidallisia kukkakärpäsiä tuntuu olevan tänä vuonna aivan riesaksi asti. Hellekelin kunniaksi puin päälle tämän erittäin herkullisen vintagelöydön jonka ostin muistaakseni parisen vuotta sitten kaverilta. Muistaakseni sitä ei ole blogissakaan ennen nähty. Puvun malli viittaa tuonne jonnekin 30- ja 40-lukujen taitteeseen. Puku on aivan hämmästyttävässä kunnossa ollakseen niinkin vanha. Se on ohutta, vilpoisaa viskoosia ja siinä on söpöiset röyhelöt hihoissa ja pääntiellä. Minä olen lisännyt metallisoljen ja kimaltavan napin jälkeenpäin koska vyö ei ylettynyt kunnolla solmuun. Helma on minulle ihan aavistuksen lyhyt, mutta menee näin kesähelteellä aivan hyvin.

Tämä pieni olkihattu on yksi suosikeistani. Taisin ostaa sen viimekesänä Satakunnankadun Pelastusarmeijalta (jota ei enää ole). Sattuman oikusta kaveri oli löytänyt tänään tapahtumasta täsmälleen samanlaisen hatun, ainoastaan eri värisen. Samoin raidalliset espadrillokset ovat viimekesäinen kirppislöytö. Mulla oli mukana myös jokin aika sitten esittelemäni 40-luvun kenkäaarteet, mutta nämä espadrillokset olivat niin mukavat jalkaan etten sitten koskaan tullut vaihtaneeksi niitä toisia.

PS. Vinkki-viitonen: helteellä parasta ovat lahkeelliset mummokalsarit. Eipä hankaa reidet yhteen ja ovat mukavan väljät ja vilpoiset mekon alla.

inenglish

First day of this year’s Suvi Vintage is done. Weather was absolutely gorgeous, allthough there is loads of little stripey flower flies this year. It is so warm I had to wear a cool dress, so I chose this delicious vintage find I got from my friend couple years back, if I remember correctly. I don’t think it’s been in the blog before. Based on the style I would say it’s from around late 30’s or early 40’s. It is in amazing condition to be so old. It’s fine and cool viscose with cute little ruffles on sleeves and neckline. I have added the buckle and shiny button myself. Belt wasn’t long enough to tie properly. Skirt is just a tad too short for me, but doesn’t really bother me that much.

This cute little straw hat is one of my favourites. I think I bought it last Summer from Salvation Army. By a weird coincident, my friend bought exactly identical hat today, just different colour. Stripey espadrilles are also thrift find from last Summer. I also had my latest find, 40’s slingback shoes with me, but these espadrilles were so comfy I didn’t want to change.

PS. Tip for vintage lovers: when heat wave arrives, your best cure for rubbing thighs are granny pants. No more skin sores on your inner thighs and they are nice and breezy under your favourite vintage dress.

suvivintage2

suvivintage1

Nuo hiuslaskokset ovat ihan liian söpöt! /
Those pin tucks are way too cute!

suvivintage3

4 Comments Add yours

 1. Kaunis mekko ja kaunis kangas! Tykkään tuosta vyötäröllä olevasta leikkauksesta laskoksineen varsinkin. Ihana, piristävä poikkeus kaikkiin lyhyisiin nykymekkoihin verraten:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos, minäkin pidän kovasti vyötärön leikkauksista. On aika harvinaistakin löytää näin pitkä puku joka ei ole varsinaisesti iltapuku. Ehkä tätä on käytetty puutarhajuhlissa kesäisin?

 2. Melanie says:

  Such a pretty outfit! I would never have guessed the dress was the she it is x

  1. Rhia says:

   Melanie – Thank you so much! This dress doesn’t get worn enough, unfortunately.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.