Toukokuun kuvat / May Instagram

Olin aikonut postata Toukokuun Instagram-kuvat jo eilen, mutta meillä oli netti poikki alueellisen vian vuoksi. Jäi siis postaamatta. Toukokuu on ollutkin varsin kuvarikas kuukausi sillä kuvia on melkein yksi per päivä. Toukokuussa oli muutenkin kaikenlaista puuhaa, ensimmäisenä tietysti vapun perus-juhlallisuudet. Yleensä jätän ne väliin, mutta tänä vuonna kävin pitkästä aikaa tuulettamassa tupsulakkia vapputorilla ja katsomassa teekkarikastetta. Työrintamalla oli aika paljon tango-asuhommia.

Kuun puolivälissä kävimme ikuistettavana vanhantyylisessä valokuvaamossa josta jo kerroinkin blogissa. Se oli ehkä kaikkein kiinnostavin ja jännin toukokuun tapahtumista. Lisäksi olen ehtinyt hankkimaan ihka ensimmäiset 1900-luvun alun nyörisaappaani sekä uudet tanssikengät, tuunaamaan steampunk-asuun monsterinmetsästysasetta, pitämään siivouspäivän kirppiksen ja maistamaan kesän ensimmäisen Minettijäätelön.

Baletin kärkitossutekniikan intensiivikurssi ei ollut ollenkaan niin pelottava kuin ennalta jännitin. Kurssilla oli onneksi monen tasoisia harrastajia joten vasta-alkajatkaan eivät jääneet jalkoihin ja missä tahansa vaiheessa saattoi vaihtaa kärkkärit takaisin pehmeisiin tossuihin. Ohjaaja painotti hiukan enemmän tekniseen puoleen ja liikkeiden oikeisiin asentoihin kuin vakituinen balettiohjaajani. Tämä oli mielestäni oikein hyvä asia, mutta henkilökohtaisia korjauksia hän teki aika vähän. Yksi tunti kesti aina 1,5 tuntia kerrallaan josta puoli tuntia oli kehonhuoltoa ja venyttelyä. Kaikki sarjat mentiin siis läpi todella hurjaa vauhtia ja olinkin monen oudomman sarjan kohdalla vähän pihalla kun en muistanut mihin suuntaan jalka menee ja mikä oli se rytmi tässä jne. Mutta muuten kurssi oli oikein hyvä jatko talven peruskurssille ja kärkitekniikan petraamiseen. Parasta ehkä oli että ohjaaja neuvoi hyvän harjoituksen spagaatin venyttämiseen. Huh, mikä kuukausi!

Kesäkuussa onkin sitten luvassa enimmäkseen töitä ja vähän kuorojuttuja. Ja toivon mukaan vähän burleskia ja historian elävöitystä piknikin muodossa. Historical Sew Monthlyssä olen jäänyt vähän jälkeen aikataulusta. Toivon mukaan saan huhti- ja toukokuun haasteet valmiiksi kesäkuun aikana. Huhtikuun teema oli sukupuolen vaihto ja toukokuun taas reiät. Jätän luultavasti kesäkuun haasteen, joka on matkustus, väliin. Ellen nyt sitten saa jotain älyttömän upeaa ja helppoa ideaa.

inenglish

I was going to post May Instagram photos yesterday, but we didn’t have any internet due to areal service problems. So I have to do it today. May has been very busy on my Instagram, almost one photo per day. There was also lots of other stuff to do, first of all of course was the traditional May Day festivities. Usually I skip those, but this year I finally decided to take my tassel hat out for a spin. There was the annual May Day market and dunking the polytechnic students into the river (local tradition). Work included quite a lot of tango outfits this month.

In the middle of May we went for old style photo shoot with hubby, which I already told you about. It was probably the most interesting thing in May for me. I also managed to acquire my first ever pair of early 1900’s lace-up boots and new dance shoes, did some revamping for my steampunk monster-hunting weapon, arranged Cleaning day flea market and tasted the first Minetti ice cream of the summer.

Ballet pointe shoe intensive course wasn’t as intimidating as I first thought. Thankfully there was lots of dancers from different levels so even beginners were quite ok with the exercises. At any point everyone were allowed to swap back to soft slippers if they felt like it. Our teacher was focusing a bit more on the correct technique than our regular teacher. This was good, but she didn’t give that much individual corrections. One class was 1,5 hours and 30 minutes was stretching and muscle strength. So we went through the series very fast and I was a bit out of my element when I didn’t knew the series in advance like some of her old students. Otherwise I think it was pretty good extension to the basic course and to improve my pointe technique. Perhaps the best thing was that we got a good tip how to improve our splits. Wow, what a month!

In June there will be mostly work and some choir stuff. And hopefully little bit of burlesque and some living history with picnic. I have fallen behind on Historical Sew Monthly. Hopefully I’m able to finish April and May challenges during June. April is Gender bender and May is holes. I’m probably going to skip the June challenge, which is Travelling. Unless I will get suddenly very easy awesome idea.

toukoinsta

TOUKOKUU / MAY
1. Tupsulakki / 2. Suosikkikengät ja vintagemekko
3. Matkalla balettiin / 4. Matkalla kuvaukseen
5. Tangoasuhommia / 6. Kirsikka-colajäätelöä

1. Tassel hat / 2. Favourite shoes and vintage dress
3. On my way to ballet / 4. On our way to photo shoot
5. Tango outfit stuff / 6. Cherry-cola ice cream

toukoinsta2

TOUKOKUU OSA 2 / MAY VOL. 2 
1. Taku poseeraa / 2. Uudet saapikkaat
3. Ihania pihlajankukkia / 4. Vähän maalia pintaan
5. Minipullokokoelma / 6. Tanssikengät

1. Taku the cat posing / 2. New boots
3. Lovely rowan flowers / 4. Just little paint
5. Miniature bottle collection / 6. Dancing shoes

4 Comments

 1. MariaS says:

  Oi tuota Takun kuvaa, superihana! Voin kuvitella kuinka monta kuvaa piti näpätä ennen tätä yhtä onnistunutta otosta :D Ja oon niin kade tosta aurinkovarjosta, oma on vielä hakusessa kun ei millään haluaisi uutta-uutta ostaa vaan yrittää bongata jostain kirpparilta tms…

  1. Rhia says:

   MariaS – Itse asiassa otin yhteensä vain 5 kuvaa joista tämä oli kolmas. Kissojen kanssa se on aina niin tuurista kiinni. Tällä kertaa kävi säkä :D
   Mullakin meni vuosia ennenkuin löysin aurinkovarjon. Mulla on toinenkin mutta se on paperia ja lyhyemmällä varrella niin en uskalla sitä kuljetella kaupungilla kun oon niin häslä että se helposti mun käytössä repeytyis. Ostaessakin se oli vähän reunasta revennyt mutta sain teipattua kuntoon.

 2. Essi says:

  Osaatko neuvoa millaisen spagaattin venytys neuvon teidän ope antoi? :D Ite voisin nyt kesällä alkaa kunnolla sitä spagaattia venyttämään..

  Tosi kivat noi 1900-luvun alun saappaat :) Mistä sellaiset löyty?

  1. Rhia says:

   Essi – Joo, arvasin että joku kysyy kun en suoraa laita sitä postaukseen. Tähän tarvitsee kaverin. Ite asetutaan selinmakuulle ja nostetaan toinen jalka suorana ylös. Ensin kaveri venyttää (työntää) jalkaa suorana makaavan vartalon yli, siis varpaita kohti lattiaa olan yli niin pitkälle kuin nyt kevyesti venyttämällä menee. Lasketaan kymmeneen. Sitten sekä makaava että avustava kaveri vastustavat toisiaan. Makaava työntää jalkaa suorana alas ja kaveri yrittää pitää sitä paikallaa. Tätä kymmeneen laskien. Sitten lyhyt rentoutus jonka jälkeen taas kaveri venyttää jalkaa lähemmäs kroppaa niin pitkälle kuin se menee ilma että jalka alkaa täristä. Tätä taas kymmeneen laskien jonka jälkeen jälleen vastustus kymmeneen ja nopea rentoutus. Tätä sarjaa toistetaan muutamia kertoja. Tosi tehokas mut vaatii sen kaverin. Tällä tekniikalla ohjaaja kuulemma ite sai spakaatin aikaiseksi. Ja rentoutuksen aikana jalkaa ei lasketa lattialle, ainoastaan rentoutetaan lihakset paikallaan.

   Saappaat löytyi facebookin Vintage-vaatteiden kirppikseltä. Näin vanhoja vähemmän liikkuu ja koot on usein tosi pieniä.

Comments are closed.