Orientaalit maskeraadit / Oriental masquerade

on

Blogi on ollut viimeaikoina varsin historia-voittoinen. Jatketaan sillä aiheella vielä hetki. Olette varmaan jo jännityksellä odottaneet kuvia Tuhannen ja yhden yön maskeraadeista. Päivä ja ilta oli kertakaikkisen täydellinen. Ehkä jopa parempi kuin edelliskerralla. Päivällä perehdyimme parin tunnin ajan solatansseihin. Tiedättehän, niihin joita olette nähneet esim Jane Austen-filmatisoinneissa, miehet seisovat toisessa rivissä ja naiset toisessa rivissä vastapäätä. Tanssityöpajan jälkeen meillä oli pari tuntia aikaa laittautua tanssiaisasuun ja -varustukseen.

Noin kello viisi maskeraadi julistettiin alkaneeksi. Tänä vuonna minä olin ilmoittanut halukkuudestani pitää pieni esitelmä. Aiheeksi valitsin kahvin koska se saapui Suomeen 1700-luvulla. Ehkä kerron siitä joku toinen kerta. Kahviluennon jälkeen kuulimme luentaa 1700-luvun Turkin matkakertomuksesta. Ja sitten olikin illallinen valmis ja saimme nauttia kerrassaan erinomaisen 1700-luvun reseptein valmistetun, modernista jokseenkin poikkeavan aterian. Siihen kuului mm. jännittävää raitahyytelöä, erittäin maukasta lammasta riisipedillä, sheikin sienipiirasta sekä herkullista orientaalia omenapiirasta.

Aterian jälkeen oli tanssin vuoro. Tanssia tahdittaa aina historiallista musiikkia soittava Muskotti-yhtye. 1700-luvun solatanssit ovat siitä erikoisia että niitä tanssitaan niin pitkään kuin tanssitaan. Tanssin pituutta ei siis määritä kappaleen pituus vaan tanssijoiden määrä solassa ja se miten pitkään tanssijat jatkavat tanssimista. Jos oikein kurjasti käy niin yksi tanssi saattaa jatkua puolisenkin tuntia. Voi musikanttiparkoja! Me ei onneksi ihan niin pitkiä tansseja tanssittu. Yhdeksän tanssia oli buukattu ohjelmaan ennenkuin oli aika pakata tavarat kasaan ja suunnata kohti kotia. Tanssin kahdeksan, vaikka opettelimme pajassa niistä vain noin kolme. Jei! Verrattain helppoja siis. Tässä omat kuvani mitä illan aikana ehdin napata (oli liian kivaa syödessä ja tanssiessa jotta olisin ehtinyt kuvata enemmän). Lisää voitte käydä katsomassa tässä galleriassa.

inenglish

My blog has been quite filled with history recently. Let’s continue with that just a little while. Perhaps you have been anxiously waiting for the masquerade ball photos. The day and evening were just perfect. Perhaps even better than last time. Afternoon was reserved for  longways dance workshop. You know, the kind you see in Jane Austen movies. Men stand in one row and women on the other, opposite to them. After dance workshop we had two hours to get dressed and ready for the ball.

Around five the masquerade was announced opened. This year I offered myself to hold a lecture. I chose coffee for the subject, because it arrived to Finland early 1700’s. Perhaps I tell you about that some other time. After my coffee lecture there was reading from 1700’s Turkey travel journal. And then the supper was ready to be consumed. It was absolutely fabulous meal, completely made with 1700’s recipes. Quite different to modern foods. It included for example exciting striped jelly, very tasty lamb on rice, Sheiks mushroom pie and delicious oriental apple pie.

After the meal the dancing started. There’s always a live band, Muskotti, which plays historical music. 1700’s longways dances are different to modern because one dance lasts as long as it lasts. So length of the dance is not determined by the length of the song, but the amount of dancers or how long they continue dancing. It might go bad for the musicians and dance continues around half an hour. Poor musicians! We didn’t dance that long though. There was nine dances in the program, before we had to pack our stuff and head home. I danced eight, even though we learned only three int he workshops. Yay! Not that complicated dances. Here are my photos from the evening (quite honestly I was busy with eating and dancing). You can see more photos on this gallery.

orientalball1

orientalball2

orientalball3

Orientaalissa fantasiahuoneessa saattoi päästä aitoon araabialaiseen tunnelmaan
tyynyillä ja itämaisilla matoilla istuen, kahvia ja eksoottisia hedelmiä nauttien. /
In the oriental fantasy room you could get to the real Arabian athmosphere
while sitting on cushions and oriental rugs, drinking coffee and eating
exotic fruits. 

orientalball4

Paahtamattomia kahvipapuja ja piirros kahvipuusta. /
Unroasted coffee beans and drawing of a coffee tree.

orientalball5

orientalball6

orientalball7

orientalball8

orientalball9

Raitavanukas / Striped jelly

orientalball10

orientalball11

Marsipaanisiilejä / Marzipan hedgehogs

orientalball12

orientalball13

Kuohujuomapulloa avataan miekalla / 
Opening the champagne bottle with sword

orientalball14

orientalball15

Persialainen sibylla tositoimissa / Persian sibyl in action

orientalball16

orientalball17

Iltahämärissä välkkyvä minilyhty herätti ihastusta, erittäin onnistunut asuste! /
Miniature lantern, sparking in the dim evening light was success!

2 Comments

  1. Rhia says:

    Antoinette – Thank you! It was fabulous ball.

Comments are closed.