Passiasioita ja kevätmekko / Passport issues and Spring dress

Muistanette mitä sattui viimevuonna alkukesästä kun lähdimme isännän kanssa Englantiin lomamatkalle? Uusi ulkomaanmatka on tiedossa, joten on aika viimein uusia passi. Tänään oli aikomuksena käydä passikuvassa ja ajattelin, että samalla voisi ulkoiluttaa uutta kesäistä mekkoa. No se oli virheliike. Neuletakin ja paksumpien sukkahousujenkin kanssa mekko oli kyllä vielä aivan liian ohut tälle säälle. Eilisen lämpöisen auringonpaisteen sijaan tänään paiste oli ryyditetty sellaisella tuulella, että tukka meinasi lähteä päästä. Huij! Toivotaan pian lämpimämpiä kelejä että voin ulkoiluttaa mekkoa uudelleen. Yritän lisäksi tässä samalla täyttää sähköistä passihakemusta Poliisin verkkopalvelussa mutta se juukeli ilmoittaa vain että “palvelu ei ole käytössä, yritä myöhemmin uudelleen”. Onko siellä joku “toiminnassa vain virka-aikoina”-tyyppinen asetus vai missä vika? Jos näin on niin olisi kyllä kiva jos siitä olisi mainittu käyttöohjeissa. Että ei ole ihan putkeen mennyt tämäkään päivä.

Sitten ilmoitusluonteinen asia, Nörttikuoro Pixel Sisters esiintyy huomenna lauantaina Tampere Kuplii-sarjakuvatapahtumassa. Lyhyt keikka vedetään Tamperetalon pienessä salissa cosplaykisan tauolla, noin klo 14 tietämissä. Tarkkaa aikaa ei ole tiedossa, joten kannattaa tulla paikalle jo cosplay-kisan alkuun klo 13. Kuplii on ihan ilmainen tapahtuma täynnä kaikkea sarjakuviin liittyvää jännää, joten kannattaa tulla katsomaan. Esim sunnuntaina aamupäivällä on kiinnostava luento Marvelin naissupersankari-tvsarjoista. Koko viikonlopun ohjelman näet täältä.

inenglish

You might remember what happened last Summer when me and hubby went to little holiday to England? There’s new trip abroad coming, so it was finally time to renew my passport. Today I was going to go to the passport photo and I thought it might be time to take my new summery dress out for a walk. Well that was a mistake. Even with cardigan and thick tights it was way too flimsy dress for this unpredictable Spring weather. It was sunny and warm yesterday, but today, even with sunshine, wind was so strong it almost blew my hair off. Yikes! Let’s hope warm weather arrives soon so I can take the dress out again. At the same time I have been trying to fill the online passport application on Finnish Police webservice. It only announces “service not available, try again later”. I wonder if they have some sort of stupid “working only on office hours”-type of setting there or what? In that case it would be nice to mention that on the instructions of the service. So the day hasn’t exactly gone according to plans.

Then announcement: Geek choir Pixel Sisters is performing tomorrow, Saturday at Tampere Kuplii comic con. Our short gig is held in the small auditorium of Tamperetalo, during the break of cosplay competition, around two o’clock. The exact time is not available, so if you want to see us perform, show up 13.00 when the cosplay competition starts. Event is free entry and there is all sorts of interesting about comics going on so it’s worth checking. For example on Sunday there is interesting lecture about Marvel female superhero tv-series. You can see the whole weekend program here (only in finnish though).

springdress

Uusi mekko, uudet talvikengät. Mekko 30-luvun vintagea. /
New dress and new winter shoes. Dress is 30’s vintage.

passport

Passi oli ehtinyt mennä vanhaksi kolmisen viikkoa ennen matkaa. Huomattiin tämä
vasta 
Ranskan ja Englannin rajalla kun tullivirkailija huomautti asiasta. /
My passport expired only three weeks before our trip. We only noticed that at the 
border of France and England, after driving through Europe, when customs officer 
pointed it out. 

7 Comments Add yours

 1. Tinde says:

  Ja mikä harmillista, varsinkin tällaisen todella harvoin passia käyttävän kannalta, nykyisin ei suomalainen saa enää 10 vuoden passeja, vaan saman hakuprosessin joutuu käymään läpi viiden vuoden välein. Hyvin vähän olen passiani käyttänyt ja silti se pitää kohta uusia. Mitä tuhlausta!

  Puolisoni, joka on toisen eu-maan/pohjoismaan kansalainen saa kuitenkin edelleen passinsa kymmeneksi vuodeksi! Eli mistään unionin yhteisestä käytännöstä tässä voimassaoloajassa ei ole kyse.

  1. Rhia says:

   Tinde – No se muakin ärsyttää. Samoin myös mun englantilainen avopuoliso saa edelleen 10 vuoden passin kun seuraavan kerran uusii omansa. Rahastusta sanon mä. Ei tuolla minunkaan passilla ole käyttöä kuin ehkä kerran vuodessa korkeintaan. Tuota vanhaksi mennyttä en tainnut käyttää edes niin usein. Aika typerää kyllä.

 2. Tiina says:

  Huomasin aikaisemmin poliisin fb-sivuilla tiedotteen, että nettisivuilla on huoltokatko viikonlopun yli. Päivittävät järjestelmää. “Passeja ja henkilökortteja ei voi hakea pe 18.3.2016 klo 19:00 – ma 21.3.2016 klo 05:00.”

  1. Rhia says:

   Tiina – Kiitos tästä infosta, just niin mun tuuria! Olisipa ollut hyvä jos tuo sama info näkyisi myös siellä sähköisten palvelujen etusivulla, mutta ei ole. Olisin säästynyt hermoja raastavalta illalta :D

 3. Tiina says:

  Voin kuvitella, miten on ottanut päähän tuollainen :D

 4. Anthea says:

  Love your dress! That must be a huge shock to discover your passport was expired!

  1. Rhia says:

   Tiina – Joo, mutta ärsytys meni ohi aika äkkiä kun syy selvisi, kiitos sinun. Kaikkein v-mäisintä on kun ei tiedä missä vika.

   Anthea – Thanks! Yeah it was pretty big shock. I think I got a bit of a tantrum in the accommodation later. Thankfully they let us in the country even with the expired passport. And later out of the country too. But I sure check from now on that it’s valid everytime. But it made everything twice as exciting ;)

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.