Päivän parhaat löydöt

on


Edellisessä postauksessa mainitsin meneväni tänään kaverin kanssa kirpputorille. Ystävä K:n kanssa on aina hauska lähteä ostoksille sillä aina tarttuu mukaan hyviä löytöjä. Viimeviikolla löysin hurmaavan metallisen riikinkukon. Tänään kukkaro keveni vaatetavaran ansiosta.

Päivän paras löytö ja samalla isoimman loven budjettiin raapaisi tämä musta villakreppinen (r-a-k-a-s-t-a-n villakreppiä!) leninki Punaisen ristin Kontista. Arvelisin sen olevan 50-luvulta, mutta voi olla vanhempikin. Ja kuten arvata saattaa on puku ihan vaan aavistuksen pieni… No ei hätää, paha vaatturi taikoo sivusaumoista pari lisäsenttiä. Puvusta tulee hieman 1800-luvun fiilinki, täydellistä. Mutta hitto vie että tissit näyttääkin isolle tuossa kuvassa =/ Parempia in action-kuvia myöhemmin.


Muita löytöjä onkin melkein kasoittain. Musta tekolakeri-laukku Kontista. Pitsikäsineet, vihreä glitter-panta ja solmiot Fidasta (medaljonkikuvioinen solmio silkkiä). Ristipistovyö Bonus-kirppikseltä. Solmioista tehdään naisten koristeellisemmat solmiot. Ristipistovyö on about 5 numeroa liian pieni joten se luultavasti joutuu saksien uhriksi ja kokee muodonmuutoksen joksikin ihan muuksi.


Mitä löytöjä olet viimeksi tehnyt kirppikseltä?

ENGLISH SUMMARY
On previous post I mentioned that today I’m going to flea market with my friend. It’s always fun to go shopping with Friend K, because we always make really good finds. Last week when we were on flea market I found lovely peacock decoration to put on the wall.

Today’s best find was wool crepe dress. I assume it’s from 50’s but could be older aswell. I love wool crepe! As you might have guessed, it is just a wee-bit tight. But no worries, Evil Dressmaker miraculously creates couple extra centimeters from side seams. Dress has little bit edwardian feeling, which is perfect. But hotdamn my boobs look big in that photo =/ better in action-photos later.

And then rest of the finds. Piles and piles of them. Faux patent leather clutch, lace gloves, glitter head band, cross stich belt and two ties (tie with medallion pattern is made of silk). Ties are going to be reshaped as more feminine ones and belt is propably going to meet the metal (=scissors) and turn into something totally different.

What kind of finds have you made lately from flea markets or other second hand shops?

8 Comments

 1. Romulus says:

  Mä olen vältellyt kirppiksiä taas vähän aikaa kun tuntuu että aina löydän järjettömiä kasoja kivuutta. Kaapin hyllyt ei kohta kanna eikä päivät riitä käyttämään :D.
  Kirppislöytöjen teko on kyllä tosi kivaa!

 2. Cerisier says:

  Kivoja löytöjä :) Minä en ole pitkään aikaan päässyt kirppiksille, mutta kaikkien aikojen parhaita löytöjä on noin 70-luvun polvipituinen talvikäyttöön tarkoitettu nahkatakki.

 3. Rhia says:

  Romulus: en minäkään kirppiksiltä aina löytöjä tee. Toisinaan vaan sattuu hyvä tuuri.

  Cerisier: semmoset löydöt kyllä ilahduttaa pitkään =) minä löydän harvoin sopivia takkeja, yleensä ne on joko rinnan kohdalta kiristäviä tai hihat on liian lyhyet.

 4. Forêt noire says:

  Ciao Rhia, olipa mahtavia löytöjä! Etenkin tuo ristipistovyö on huippu! Vosiko sitä ehkä pidentää, vaikka jollakin samettinauhalla? Siis niin että tuo itse ristipisto-osuus jäisi eteen ja jokin mieletön viritys takana? Olisi kiva nähdä postaus, mitä ko. vyöstä joskus tulee!

 5. Rhia says:

  Forêt noire: pitänee harkita jos sitä voisi pidentää. En vielä päättänyt että mitä siitä syntyy, voihan olla että se muhii kaapissa vielä muutaman vuoden =) jää nähtäväksi.

 6. nuvonova says:

  Haha! Your boobs DO look big! .. but it all looks like a beautiful 1950s hourglass figure!

 7. Ilona says:

  Hyviä löydöksiä! Mä ostin viikko sitten kirpputorila trikoopaidan eurolla, ja avokille paidan kolmella.

  Mutta hei, sinulle on haaste blogissani! :)

 8. Rhia says:

  nuvonova: hourglass figure is always desirable =)

  Ilona: kiitos haasteesta =)

Comments are closed.