Instagram Elokuu / August

Mihin se kesä oikein meni? Ei se kyllä oikein koskaan kunnolla alkanutkaan. Näin loppukesästä ja syksyn kynnyksellä on hirmuisen paljon tekemistä ja elämä on pientä matalalentoa taas. Elokuussa oli Isonkyrön markkinat, Pyynikin ajot, pintxon maistajaisia, sienestystä, burleskikeikkoja, kuorotreenejä ja kaikenlaista muuta aktiviteettiä. Huh! Syyskuussa alkavat taas talvikauden harrastukset kuten baletti ja sadonkorjuuaikaan nyt on kaikenlaista muutakin puuhaa kuten edelleen sitä sienestystä ja marjastusta. Sitten on vielä kuorokeikkaa ja muuta nörttäilyä. Ja tulevana sunnuntaina kannattaa suunnata Vapriikkiin sillä upea kenkämuseo on avoinna viimeistä päivää 6.9. Fintage ry järjestää kenkämuseon hautajaisissa kenkämuotinäytöksen. Näytös alkaa klo 16.00 Tervetuloa!

Olemme isännän kanssa joutuneet männäkuussa myös erään pelin pauloihin. Me ollaan molemmat vähän sellaisia teknologianörttejä ja tykätään kaikista elektronisista vimpaimista ja härpäkkeistä. Niinpä meitä ei tarvinnut kahta kertaa houkutella kun kuulimme kännykkään asennettavasta pelisovelluksesta joka hyödyntää reaaliaikaista GPS-paikannusta.  Ingress-peli käyttää realistista virtuaalikarttaa, johon on istutettu portaaleja. Portaalit vastaavat reaalimaailmassa yleensä kiinnostavia paikkoja kuten rakennuksia, taideteoksia tai muita rakennelmia. Pelissä on kaksi vastapuolta jotka taistelevat portaalien valloituksesta. Portaaleja hakkeroidaan ja saadaan niistä erilaisia esineitä palkinnoksi. Portaaleja voi suojella, valloittaa omaksi ja linkata keskenään hakkeroinnista saadulla esineistöllä. Mutta kaiken tämän tehdäkseen on pelaajan oltava oikeasti lähellä kutakin portaalia. Oletetaan että Tampereen Keskustorin suihkulähteellä on portaali. Pelaajan on käveltävä oikeasti lähelle suihkulähdettä voidakseen suorittaa pelitoimintoja siinä olevalle virtuaaliportaalille. Peli on yhtä aikaa strategiapeli, geokätköilyä ja liikunta-aplikaatio. Peliä pelatessa tulee helposti käveltyä useita kilometrejä niin ettei huomaakaan. Isäntä alkoi pelata peliä viisi päivää sitten ja on jo kävellyt sen ansiosta lähes 50 kilometriä. Ainoa ikävä puoli pelissä on että se syö puhelimen akun tyhjiin alle aikayksikön. Pitänee pistää varavirtapankki ostoslistalle. Että semmoista, ei käy aika pitkäksi.

inenglish

Where did the summer go? Allthough it never really started properly.  There is so much things to do at the turn of the season so I haven’t really been up to writing much. In August we had the 1700’s market, Pyynikki race, pintxo tastings, mushrooming, burlesque gigs, choir practice and all sort of other activities. Phew! In September the Winter season hobbies, like my ballet start again. And then there is also the harvest time which includes more mushrooming and berry picking. Then there’s choir gigs and other geeky stuff. On following Sunday you should go to Vapriikki. The fabulous shoe museum of Vapriikki is closing down. Last opening day is on 6.9. Fintage Association is doing shoe fashion show there at 16.00. Welcome!

Me and hubby have also started a new game. We are both a sort of technology geeks so we like all sorts of gadgets and gizmos. So we didn’t really need much luring when we heard about mobile game which uses realtime GPS mapping. Ingress uses realistic virtual map, which has so called portals inserted. Portals are placed in real locations of interesting buildings, art or other constructions. Two opposing sides are fighting over the portals. You can hack the portals and receive gifts from them as a reward. You can protect or conquer portals and link them to each other with  the items received from them. However to do this player has to walk within the immediate proximity of the actual location. Let’s assume there is a virtual portal at Statue of Liberty, player has to be near the actual Statue of Liberty to do any game actions to that particular portal. This is a strategy game, geocaching and exercise application in one. While playing it’s very easy to walk long distances without even noticing. Hubby started playing five days ago and he’s already done almost 50 kilometers just while playing. Only annoying thing about the game is that it eats the phone battery pretty fast. Have to put a power bank on our shopping list. Anything for preventing the boredom.

augustinsta

ELOKUU / AUGUST
1. Vielä kerran Isokyrö / 2. Isännän pastaa, minun sieni-pekonikastiketta
3. Pyynikinajoissa / 4. Ihana aurinkoinen syksy

1. 1700’s market once more / 2. Hubby’s pasta, my mushroom-bacon sauce
3. Pyynikki race / 4. Wonderfull sunny Autumn

playing

Pelaamassa Ingressiä kotikulmilla. Päällä keväällä Fidan alerekistä löytynyt
kansallisromanttinen 60-luvun neuletakki. /
Playing Ingress in our neighbourhood. Wearing 60’s cardigan which I found
last spring from charity shop’s reduced price rack. 

8 Comments

 1. Siis kenkämuseo sulkeutuu… Tarkoittaako se tosiaan sitä, ettei niitä enää ole mitenkään esillä? Jos niin on, se on sääli. Kengät on minulle sellainen kiinnostuksen kohde. En tiedä johtuuko se siitä, että itsekin kenkätehtaassa aikanaan olin, vai olisiko se muutenkin niin.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Joo, se menee kokonaan kiinni ja kengät menee varastoon :( se on tosi kurjaa etenkin koska Tampere on näytellyt niin keskeistä roolia Suomen kenkäteollisuudessa. Mutta ehkä joskus myöhemmin avataan uusi kenkämuseo, museon sisältö ei onneksi minnekään katoa. Mullekin kengät on kyllä kiinnostava asia, oon parhaillaan kirjoittamassa kenkiämuotinäytöksen kässäriä joka valmistuu ihan näillä näppäimillä.

 2. Kenkämuotinäytös! Asuisinpa lähempänä.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Joo tää on nyt tämmönen ainutkertainen tilaisuus tällä kertaa. Mä juonnankin sen näytöksen että en pääse itse kuvaamaan, mutta siellä on ainakin joku kuvaaja paikalla. Ehkä niitä kuvia sitten jossakin on nähtävillä.

 3. Hehkuvainen says:

  Kaikkea ne keksii, tuollainen Ingress kuulostaa hauskalta ja potentiaalisesti koukuttavalta. Aamuisin on ollut töihin mennessä jo välillä todella syksyistä, kyllä sen haistaa ilmassa. Kesä meni tosiaan hujahtaen, ja aika vauhdilla tuntuu menevän tämä syksykin kun en meinaa jotenkin ollenkaan keretä mukaan. Se on taas joulu ennen kuin tajuankaan!! :D

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo, aika koukuttavaa. Tänään on jännätty että koska jättimäinen Kankaanpäästä Ruovedelle ja Akaalle ulottuva kerrostettu field tulee alas. Se on estänyt pelaamisen aika tehokkaasti koko Tampereen alueella. Tiedän että tää ei kerro teille muille mitään, mutta tämmöstä se pelimaailmassa on :D Joo aika tuntuu kuluvan sitä nopeammin mitä vanhemmaksi tulee. Huolestuttavaa!

 4. Yum!!! That pasta looks so wonderfully delicious. I’m so happy that comfort food season is upon us again. :)

  Big hugs & joyful September wishes,
  ♥ Jessica

  1. Rhia says:

   Jessica Cangiano – Pasta was indeed very delicious! And completely home made too. Sunny September and hugs for you too!

Comments are closed.